Sprogimas

„Šiaulių naktyse“ – šviečiančių žmonių paradas ir daugybė renginių

 

Rugpjūčio 26–27 dienomis Šiaulius jau penktą kartą sudrebins „Šiaulių naktys“ – galingas paskutiniojo rugpjūčio savaitgalio užtaisas. Tai renginys, skirtas visiems, norintiems puikiai praleisti laiką atgijusiame naktiniame mieste, tai šventė, kurioje vienijasi menininkai ir verslininkai.

Šiemet „Šiaulių naktys“, sveikindamos su artėjančiais Šiaulių 780-uoju ir Šauliuko 30-uoju gimtadieniais, miestą pasitinka nauju šūkiu – „Naktys ŠVIEČIA”. Organizatoriai kviečia visus šią progą paminėti originaliai ir prasmingai.

Šiųmetinėse „Šiaulių naktyse“ bus pradedama nauja tradicija – antrąją renginio dieną Saulės laikrodžio aikštėje, vos tik saulei nusileidus, vyks įspūdingas „šviečiančių žmonių“ paradas, kurio metu bus renkamas labiausiai šviečiantis žmogus bei transporto priemonė. Šioje akcijoje dalyvauti ir pretenduoti laimėti prizus galės visi norintys. Pagrindinė sąlyga – žmogus ir transporto priemonė (vežimėlis, triratukas, dviratis, automobilis ir t.t.) turi šviesti kaip įmanoma ryškiau.

Kartu bus apdovanojamas ir šviesiausias žmogus, kuris savo veikla bei mintimis Šiaulių miestą daro geresnį, gražesnį, kultūringesnį. Kandidatūras gali teikti kiekvienas, o kas taps šviesiausiu – spręs kompetentinga komisija.

Be naujovių „Šiaulių naktyse“ bus ir tradicinių veiklų. Renginių maratone dalyvaus daugybė menininkų, atstovausiančių bene visas sritis – vyks madų ir muzikos šou, atviros muzikos grupių repeticijos, fotosesijos ir parodos fotostudijose bei galerijose, mėgėjiškų filmų peržiūros, šokių pamokos, muzikiniai pasirodymai įvairiose kavinėse, bardų festivalis ir daugelis kitų prasmingų bei įdomių užsiėmimų.

„Šiaulių naktyse“ netrūks netikėtų performansų bei akcijų įvairiose Vilniaus gatvės pėsčiųjų bulvaro vietose. Pamankštinti smegenis kvies naktinis protų mūšis.

Nusikelti į tarpukario laikus kvies „Retro“ zona šalia „Žiburio“ knygyno, kur vyks senojo kino demonstracijos, senovinės fotosesijos, smaližiams bus galimybė paragauti „Rūtos“ „Retro“ saldainių. O socialiniame „Močiutės blynų šou“ susirungs Šiaulių bočiai ir kiti senjorų klubai iš visos Lietuvos. Bus organizuojami ir labdaros renginiai.

Šiaulių universiteto Technologijų fakultete įsikurs Dizaino centras, kuriame bus ir žymiausių Lietuvos dizainerių.

Nebus nuvilti ir sporto mėgėjai – renginio metu vyks vienintelis pasaulyje naktinio tinklinio čempionatas, valčių lenktynės. Daugiausia sportinių veiklų bus zonoje „Buratino košmaras“ – tai naktinės žaidynės „Nightolimpic“, atrakcionai suaugusiems, kabėjimas ant turniketo ir kitos.

Bus ir smagių pramogų – Vilniaus gatvės bulvare vyks 780 metrų lenktynės su bokalais bei 78 metrų lenktynės su aukštakulniais. Pastarosiose dalyvauti kviečiamos ne tik moterys, bet ir vyrai.

Ant Valstybinio Šiaulių dramos teatro sienos bus rodoma istorinė Danguolės Garškaitės projekcija, o po teatro rūsius kvies pasivaikščioti specialios ekskursijos. Norintiems sužinoti apie paslaptinguosius Šiaulius bei seniausią pėsčiųjų alėją taip pat vyks ekskursija.

Vienas iš renginio organizatorių Remigijus Ruokis teigia, jog „Šiaulių naktys“ vyksta paskutinį rugpjūčio savaitgalį dėl to, kad būtent tuo metu baigiasi atostogos ir žmonės grįžta į miestą. Svarbiausias renginio tikslas – atgaivinti miesto centrą veiksmu ir renginiais, kad miestiečiai nepamirštų, jog turi unikalų centrą su pėsčiųjų alėja.

Remigijaus Ruokio manymu, šis renginys yra svarbus dėl to, kad jo metu įnešama naujų idėjų bei madų, o į kultūrinį gyvenimą įtraukiama itin daug žmonių, ypač jaunimo.

„Šiaulių naktys“ – kultūringos publikos, suprantančios, kas yra naktinis gyvenimas, šventė bei susitikimas. Šio renginio šiauliečiai laukia visus metus. Tai patvirtina faktais, kad praeitais metais šventėje dalyvavo bene 80 tūkst. žmonių!

Organizatorių informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode