Sprogimas

„Ugninis griausmas 2016“ Raseiniuose

Vakar Raseinių miesto Vytauto Didžiojo gatvės atkarpą užtvindė karinė technika, kariškiai ir smalsūs raseiniškiai. Čia, greta Meno mokyklos, vyko Lietuvoje organizuojamų karinių pratybų „Ugninis griausmas 2016“ karinės technikos ir ginkluotės paroda gyventojams. Lietuvos kariuomenės krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-oji rinktinė pristatė lengvąją ginkluotę, o NATO šalys – sunkiąją karinę techniką.

Apžiūrėti karinės technikos ir ginkluotės susirinko įvairaus amžiaus vyrai ir moterys, o labiausiai ši paroda traukė jaunuosius mūsų gyventojus: berniukai ir mergaitės susidomėję matavosi šalmus, kilnojo šaunamuosius ginklus, apžiūrinėjo savaeigių haubicų kabinas.

Pratybų dalyvių karinės technikos kolona, porą valandų pasisvečiavusi Raseiniuose, patraukė į Elektrėnus, o vėliau tęs pratybas Pabradės poligone.

„Ugninis griausmas“ – kasmet Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų organizuojamos tarptautinės pratybos netiesioginės ugnies paramos vienetų įgūdžiams lavinti. Šiemet pratybos „Ugninis griausmas“ vyksta rugpjūčio 1–12 d. trijuose poligonuose: Gen. Silvestro Žukausko poligone Pabradėje (Švenčionių r.), Brg. gen. Povilo Plechavičiaus poligone Kairuose (Klaipėdos r.) ir Gaižiūnų poligone (Jonavos r.). Pratybose dalyvauja apie 1,1 tūkst. karių iš penkių NATO valstybių (Lietuvos, Latvijos, Vokietijos, Portugalijos ir JAV) ir minosvaidininkai iš Ukrainos. Latvijos, Vokietijos ir Ukrainos kariai šiose Lietuvoje ketvirtus metus organizuojamose pratybose dalyvauja pirmą kartą.

Pratybose šaudymus atlieka Vokietijos ir Portugalijos rotacinių pajėgų artilerijos padalinių kariai, taip pat liepos pabaigoje pratyboms atvykę JAV, Latvijos ir Ukrainos kariai. Visos pratybose dalyvaujančios šalys atsigabeno savo netiesioginės ugnies karinę techniką ir ginkluotę. Pagrindinis pratybų tikslas – treniruoti netiesioginės ugnies paramos vienetus teikti efektyvią ugnies paramą gynybinių operacijų metu, taip pat tobulinti sąveiką su NATO partneriais.

Raseinių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode