Parama dėkojame




Sprogimas

„Šiaulių Monmartro respublikos“ kūrėjus pasveikino savivaldybės vadovai

Rugpjūčio 3 dieną Šiauliuose įsikūrė Monmartro respublika. Kultūros centras “Laiptų galerija” 13-tą kartą pakvietė į festivalį „Šiaulių Monmartro respublika“. Prieš festivalio atidarymą 28 kūrybiniame plenere dalyvaujančius menininkus iš penkių šalių savivaldybėje priėmė mero pavaduotojas Stasys Tumėnas ir administracijos direktoriaus pavaduotoja Giedrė Mendoza Herrera.

Vicemeras S. Tumėnas pasidžiaugė, kad į  „Šiaulių Monmartro respubliką susirinko gausus būrys kūrėjų, kad iš Šiaulių išvykę menininkai sugrįžta į miestą savo kūryba.

„Truputį pavydžiu jums: kūryba, vasara, šviesa… Kviečiu užfiksuoti dabartinį Šiaulių centro vaizdą, nes per penkerius artimiausius metus jis stipriai keisis. Akcentuodami Šiaulių istoriją, urbanistinį paveldą, kursime pokyčius, kurie leis grąžinti miestiečių pasitikėjimą savo miestu“, – sakė G. Mendoza Herrera.

Šįmet festivalis „Šiaulių Monmartro respublika“ yra skirtas Šiaulių 780 metų jubiliejui, o jo credo – meilė.

Plenere dalyvauja 28 dailininkai iš penkių šalių: Olandijos, Latvijos, Sirijos, Didžiosios Britanijos ir Lietuvos. Pirmą kartą į festivalį atvyko penki dailininkai, kiti – jau dalyvavę ankstesniais metais.

Festivalis prasidėjo rugpjūčio teatralizuotu atidarymu „Laiptų galerijoje“, kurio metu atidaryta grafiko Eduardo Juchnevičiaus kūrybos darbų paroda. Plenere dalyvauja dailininko sūnus Martynas Juchnevičius, gyvenantis Didžiojoje Britanijoje.

Kūrybinis procesas vykta „Laiptų galerijos“ sode, plenero tema – miesto spalvos. Paskutinę festivalio dieną kūrėjai persikels į Šiaulių bulvarą. Čia prie P. Višinskio paminklo vyks dailininkų performansas.

Festivalio tikslas ne tik kūryba, bet ir kultūrinis bendravimas, todėl menininkai lankysis ir kituose renginiuose. Rugpjūčio 4 d. 18 val. šv. Jurgio bažnyčioje koncertuos Valstybinis Vilniaus kvartetas ir solistas Liudas Mikalauskas. Kitą vakarą, tik jau 21 val., „Laiptų galerijoje“ vyks Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atlikėjų koncertas „Miuziklų MIXtūra“, o 22.30 val. pirmą kartą Šiauliuose bus demonstruojamas šviesų ir videoprojekcijų performansas „Prancūzų impresionistai“ ant „Laiptų galerijos“ pastato.

Neatsiejama „Monmartro respublikos“ dalis – poezijos skaitymai. 6 d. prie „Žiburio“ knygyno Lietuvių poetų eiles skaitys Šiaulių valstybinio dramos teatro aktoriai Monika Šaltytė ir Juozas Bindokas, gros grupė „Auksa žovis“.

Festivalis baigsis 6 d. 17 val. „Laiptų galerijoje“ vyksiančiu uždarymu, kurio metu bus atidaryta plenero metu sukurtų darbų paroda.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode