Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuvoje įspūdingiausią pusmaratonio trasą Alytuje pirmasis išmėgino simfoninio orkestro dirigentas

Pasirengimo metų renginiui finišo tiesioji – taip paskutinįjį mėnesį, likusį iki Lietuvoje bene įspūdingiausio bėgimo, vadina pusmaratonio „Alytaus tiltai“ koordinatorius ir dalyvis Šarūnas Klėgeris.

Rygos ir kituose didžiausiuose regiono maratonuose, o taip pat istorinės lietuvių jachtos „Ambersail“ žygyje save išmėginęs verslininkas drąsiai teigia, kad Alytaus pusmaratonio trasa – viena įdomiausių šalyje, sujungsianti keturis istorinius tiltus per didžiausią Lietuvos upę Nemuną.

Pusmaratonio „Alytaus tiltai“ startą nuo Dzūkijos sostinėje seniausio Kaniūkų tilto išmėgino pirmasis dalyvis. Garbė pristatyti trasą buvo suteikta bėgimo entuziastui – Alytaus simfoninio orkestro „Svajonė“ dirigentui, šiuolaikinės muzikos ansamblio „Synaesthesis“ nariui Karoliui Variakojui.

Prieš bandomąjį startą Alytuje maestro patvirtino, kad nors pagal profesiją yra muzikantas, bėgimas ir muzika jo gyvenime užima vienodai svarbią vietą. „Jaučiu, kad galiu bėgti ir iš to gauti  malonumą – bėgu“.

Rugpjūčio 28-osios pusmaratonyje „Alytaus tiltai“ K. Variakojis įveiks vieną iš trijų distancijų. Visą arba dalį trasos ketina nubėgti ir pusmaratonio koordinatorius Š. Klėgeris. Jis ragina bėgikus ir bėgimo entuziastus taip pat baigti pasirengimo „Alytaus tiltams“ etapą ir, jeigu to dar nepavyko padaryti anksčiau – užsiregistruoti.

Dalyvių skaičius, bėgikams skirtų laiko apskaitos priemonių ir renginio medalių kiekis 2016-aisiais Dzūkijos sostinėje, deja – limituotas. Pusmaratonio „Alytaus tiltai“ bėgikų riboja ir techniniai resursai, mat, kaip ir Bostono (JAV) maratone, organizatorių transportu visi dalyviai bus vežami į starto vietą.

Visa pusmaratonio distancija (21 km 98 m) prasidės ant Kaniūkų tilto, baigsis – už Lietuvos vardo tūkstantmečio tilto, o 10 ir 3 km bėgikai startuos ir finišuos ant Lietuvoje ir Baltijos šalyse šiuo metu aukščiausio pėsčiųjų ir dviratininkų (Baltosios rožės) tilto.

Nelauk 2017 m., suspėk užsiregistruoti į 2016 m. pusmaratonį „Alytaus tiltai“:

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode