Parama dėkojame




Sprogimas

Prieplauka atveriama mažiesiems pramoginiams laiveliams

Kaip jau buvo skelbta,  Jurbarko rajono savivaldybei pasirašius su UAB „Jurmelsta“ rangos darbų sutartį, buvo atlikti Jurbarko mažųjų laivelių prieplaukos pontonų tvirtinimo, apkabų remonto ir prieplaukos priekrantės gilinimo, metalinių konstrukcijų perdažymo epoksidiniais dažais, karkaso įrengimo iš medinių tašelių, tvirtinant prie mūro ir atskirų pakloto lentų, keitimo darbai.

 

Visi darbai jau atlikti. Kai tik bus parengti dokumentai, bus skelbiamas konkursas prieplaukos prižiūrėtojui (operatoriui), kuris ateityje rūpintųsi ne tik šia mažųjų laivelių prieplauka, bet ir teiktų įvairaus inventoriaus nuomos bei techninio aptarnavimo paslaugas. Šiuo metu intensyviai renkama ir analizuojama kitų savivaldybių patirtis, panaudojant nuomos arba koncesijos modelius, ji atsispindės konkurso sąlygose, bus stengiamasi apie tai supažindinti kuo platesnį ratą potencialių dalyvių.

Svarstomos idėjos šalia, savivaldybei priklausančiame sklype, organizuoti sezoninę prekybą vaisvandeniais ar net greito maisto patiekalais, taip pat prasminga būtų įrengti parkavimosi vietą kemperiams ir pramoginių laivelių savininkų automobiliams.

Kol kas prieplauka ir jos įrenginiai lieka perduoti Jurbarko miesto seniūnijai. Šiuo metu prieplaukoje atnaujinta galimybė ne tik nuleisti laivus, bet ir prisišvartuoti pramoginiams laivams, kurių grimzlė ne didesnė, kaip ir buvo numatyta projekte – iki 100 cm. Kol įvyks konkursas, nenumatoma rinkti pinigų už suteikiamas paslaugas, o saugumą prieplaukoje ir jos prieigose užtikrins tik stebėjimo kameros.

Lina Lukošiūtė, Jurbarko rajono savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato viešųjų ryšių specialistė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode