Sprogimas

Folkloro festivalyje – du kolektyvai

Savaitgalį Plungėje vyko tarptautinis folkloro festivalis ,,Saulelė raudona“, kuriame dalyvavo ir du kolektyvai iš Mažeikių rajono.

      Birželio 17–18 dienomis Plungėje vyko tarptautinis folkloro festivalis „Saulelė raudona“, kuris organizuojamas kas 2 metus, festivalio iniciatoriai Plungės kultūros centro folkloro ansamblis ,,Gondinga“ (vad. Dalia Stasikėlienė). Šių metų festivalis jau 11-asis. Jame dalyvavo 13 folkloro kolektyvų iš Lietuvos bei svečiai iš Latvijos ir Ispanijos. Tarp jų ir du mūsų rajono kolektyvai: Tirkšlių folkloro ansamblis „Guojee“ ir Pikelių ansamblis „Sodžius“ (abiejų kolektyvų vadovas Antanas Erlickas).    „Guojee“ festivalyje dalyvavo jau trečią kartą, „Sodžius“ – antrą.

      Miesto gatvėmis nuvilnijo dalyvių ir miesto įstaigų įspūdinga eisena į​ Babrungo slėnį, kur vyko kolektyvų pasirodymai.  Tarptautiniu folkloro festivaliu ,,Saulelė raudona“ siekiama pristatyti plungiškiams ir miesto svečiams užsienio šalių, Žemaitijos krašto ir kitų Lietuvos regionų folklorą, etnines tradicijas, rūpintis jų išsaugojimu ir populiarinimu.

Rita INTIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode