Parama dėkojame




Sprogimas

Šventojo Jono Pauliaus II ir Šventosios Faustinos relikvijos perduotos Šalčininkams

Praėjusią savaitę Šalčininkų šv. Petro parapijos atstovai nuvyko į Krokuvą perimti Šventojo Jono Pauliaus II ir Šventosios Faustinos relikvijas iš kardinolo Stanislavo Dzivišo rankų. Netrukus jos bus pristatytos tikintiesiems Šalčininkų bažnyčioje.

 

Susitikime su kardinolu Stanislavu Dzivišu dalyvavo Šalčininkų šv. Petro parapijos klebonas kun. Vaclav Volodkovič, kun. Daniel Narkun, Šalčininkų rajono savivaldybės meras Zdzislav Palevič, Savivaldybės tarybos narys Tadeuš Romanovski.

– Šventojo Jono Pauliaus II ir Šventosios Faustinos relikvijos – tai didžiulė dovana Šalčininkams, parapijai, dekanatui ir visai Lietuvai. Tokių relikvijų neturi nė viena Lietuvos bažnyčia. Relikvijos reiškia labai daug, tačiau šalčininkiečiai turi įsisąmoninki, kas pas mus atvyko. Ir Šventasis Jonas Paulius II, ir Šventoji Faustina per stiprų ryšį su Jėzumi pažino gailestingumą ir vėl ateina į mūsų širdis ypatingu laikotarpiu – Dievo gailestingumo metais. Tai svarbus Dievo ženklas, kad turime atsinaujinti per tikėjimą. Reikia pripažinti, kad Šventosios Faustinos relikvija  – tai Dievo duota staigmena. Kai nuvykome parsivežti Šventojo Jono Pauliaus II relikvijos, audiencijos metu kardinolas Stanislav Dziviš nusprendė, kad saugomos Šv. Faustinos relikvijos tiesiog neatsiejamos nuo Jono Pauliaus II relikvijų ir turi pasiekti Šalčininkų parapiją kartu, – su didžiuliu džiaugsmu sako Šalčininkų parapijos vikaras kun. Daniel Narkun.

Apie ypatingą kardinolo Stanislavo Dzivišo požiūrį į Šalčininkus taip pat sako Šalčininkų rajono meras   Zdzislav Palevič.

– Buvome priimti kardinolo be galo šiltai ir širdingai. Nustebome išgirdę, kad kardinolas žino tai, kas dedasi Šalčininkuose. Tai, kad buvome pagerbti tokiu susitikimu ir tokia dovana relikvijos pavidalu, yra didžiulis įvykis, svarbus visam rajonui, – pasakė Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič.

– Ne paslaptis, kad Šalčininkuose tikintieji su didele viltimi laukia naujosios bažnyčios statybų. Gali būti, kad ji bus pavadinta Šventosios Faustinos garbei,- priduria kun. Daniel Narkun.

Irena Kolosovska, Šalčininkų rajono savivaldybė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode