Sprogimas

Į Telšius atvežta LFF taurė

Po trylikos metų pertraukos į Telšius sugrįžta Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finalas. Šiandien Telšiams – Lietuvos kultūros sostinei 2016 ypatinga diena: į Žemaitijos sostinę atvežtas trofėjus, dėl kurio naujai rekonstruotame stadione gegužės 15-ąją vyks įtempta „kova iki galo“. Telšių rajono savivaldybės vadovams iki varžybų saugoti taurę patikėjo LFF generalinis direktorius Nerijus Dunauskas.

Jau kitą sekmadienį Žemaitijos sotinėje įvyks futbolo varžybos, kurių metu paaiškės, kuri komanda verta iškelti 2015-2016 metų sezono solidžią LFF pereinamąją taurę. Tarpusavyje susirungs Vilniaus „Žalgiris“ ir Trakų „Trakai“. „Rungtynėse jaunystė ir entuziazmas meta iššūkį patirčiai“, – pristatydamas Telšiuose vyksiančias varžybas kalbėjo Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas. Taurė, dėl kurios susikaus dvi stipriausios šalies komandos, nulieta iš sidabro ir sveria apie 14 kilogramų.

N. Dunausko teigimu, „nematomas“ darbas virte verda ir pasiruošimas varžyboms vyksta sklandžiai, sutelktos visos galimos pajėgos, dirbama atsakingai. „Džiugu, kad taurė atkeliavo į Telšius. Smagūs sutapimai ir tai, kad atidaromas naujai rekonstruotas stadionas, o Telšiai šiemet Lietuvos kultūros sostinė. Tikimės gero oro, didelio žiūrovų susidomėjimo“, – sakė LFF generalinis direktorius, kuris po surengtos spaudos konferencijos susitiko su sporto bendruomenės nariais, policijos atstovais, kultūros darbuotojais.

Kartu su meru iš N. Dunausko rankų perėmęs taurę Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Saulius Urbonas pasidžiaugė, jog naujasis miesto stadionas futbolo bendruomenės buvo įvertintas puikiai, dėkojo už pasitikėjimą perduodant LFF taurę. „Mums tenka didelė atsakomybė ją saugoti iki varžybų. Tikimės ir ateityje Telšiuose sulaukti aukščiausio lygio varžybų“, – atkreipė dėmesį S. Urbonas.

Už gyvenimą futbolu ir iniciatyvą meras padėkojo Telšių apskrities futbolo federacijos prezidentui Leonui Dunauskui.

Planuojama, kad LFF taurės finalo varžybas stadione stebės maždaug 2500 žiūrovų. „Tikimės, kad nemokamas varžybas galės pamatyti visi norintys“, – kalbėjo P. Kuizinas. N. Dunauskas pažymėjo, kad šios varžybos – vienas svarbiausių Lietuvos futbolo renginių. „Neabejojame, kad rungtynės bus įtemptos ir kaip visur skelbiama bus „kuova ligi gala“, – žadėjo LFF generalinis direktorius.

Futbolo aistruoliai išvys Lietuvos rinktinės atstovus, žinomus šalies žaidėjus, tokius kaip Saulius Mikoliūnas, Marius Žaliūkas, Vytautas Lukša, Davidas Aršakianas, Deividas Česnauskis ir kiti. Sportininkus palaikys legendiniai žaidėjai Edgaras Jankauskas, Deividas Šemberas.

Gegužės 15 dieną prieš LFF taurės finalo varžybas 16 .30 val. vyks Telšių miesto stadiono atidarymas, gros Telšių muzikos mokyklos pučiamųjų orkestras, simboliškai bus perkirpta juostelė, stadioną pašventins Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ. Žiūrovai į stadioną bus įleidžiami nuo 15 val. 30 min. Kova tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Trakų „Trakų“ prasidės 17 val.

Nuotraukose: (IMG_1467) iš kairės: LFF generalinis direktorius Nerijus Dunauskas, Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas, Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Saulius Urbonas.

Viešųjų ryšių specialistai

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode