Parama dėkojame




Sprogimas

Kad namai būtų jaukūs

Nėra ir negali būti objektyvių priežasčių, kurios pateisintų smurtą šeimoje. Jei tėvai nuolatos pykstasi, psichologiniu ar fiziniu smurtu aiškinasi santykius, tuo pačiu pykčiu bei nuoskauda nuodijamas ir vaiko emocinis pasaulis.

      Paskutinių  metų statistika rodo, kad smurto artimoje aplinkoje atvejų daugėja. Dažniausiai fiziškai ar ekonomiškai stipresnis smurtauja prieš silpnesnį, tikėdamasis įbauginimu bei fizine jėga primesti savo valią kitiems šeimos nariams.

      BĮ Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnyba ruošiasi teikti naują paslaugą. Ši paslauga bus skiriama rajono moterims ir jų vaikams, nukentėjusiems nuo smurto ir negalintiems gyventi savuose namuose. Netrukus Mažeikiuose duris atvers Krizių centras. Be laikino apnakvindinimo ir apgyvendinimo paslaugų, čia bus teikiamos ir kitos paslaugos: informavimas, konsultavimas, tarpininkavimas, socialinių įgūdžių ugdymo, maitinimo organizavimo, sociokultūrinės paslaugos. Psichologinę pagalbą gyventojams teiks diplomuotas specialistas.

      Socialinių paslaugų tarnybos darbuotojai ruošiasi Krizių centro atidarymui. Būsimiems jo paslaugų gavėjams čia bus laikini gyvenimo namai. Norisi, kad jie būtų jaukūs ir šilti. Patys būtiniausi daiktai: lovos, kėdės, stalai, spintutės, šaldytuvas, viryklė, yra, tačiau namai be gyvų vazoninių gėlių, įvairių paveikslėlių, vazų ir vazelių, kilimėlių, staltiesių ir servetėlių bus nejaukūs. Mažiesiems gyventojams reikės žaislų, knygučių, dėlionių, vaikiškų baldelių... Reikalingi indai, patalynė, higienos reikmenys, televizorius... Gali prireikti rūbų bei avalynės.

      Žinome, kad Mažeikiuose gyvena geri ir dosnūs žmonės, o kiekvienuose namuose susikaupia tokių daiktų, kuriuos kilniam tikslui negaila atiduoti, todėl lauksime juos atnešant į Socialinių paslaugų tarnybą, adresu: Naftininkų g. 9, Mažeikiai. Pasiteirauti galima telefonu (8 443) 20139.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode