Marcinkevičius




Kaune pradedama Panemunės baseino statyba

baseinoSavo jėgomis baseiną su SPA zona Nemuno saloje pastatęs Kaunas tęsia vandens sporto statinių plėtrą visame mieste. Praėjusių metų pabaigoje pradėtos statybos Šilainiuose. Čia nuo pamatų atgimsta Rūtos Meilutytės pirmoji plaukimo vieta. Po šv. Velykų paruošiamieji darbai startavo Panemunėje – rangovas įrengia apsaugines tvoras Vaidoto g. 11 sklype. 

Daugiau patogumų kauniečiams

„Prieš dvejus metus Nemuno saloje, vien miesto lėšomis, pastatėme vandens sporto centrą su SPA zona ir olimpinius standartus atitinkančiu baseinu. „Žalgirio“ arenos baseinas įrodė, kad strategiškas Kauno požiūris ir laiku suplanuoti darbai atsiperka. Ėmėmės tolesnių projektų Šilainiuose ir Panemunėje. Baltų prospekte veiksmas jau matomas iš tolo – praėjusių metų gale startavusios statybos gerokai įsibėgėjusios.

Sulaukę finišo tiesiosios Vaidoto gatvėje, Kauną galėsime pelnytai vadinti plaukimo miestu. Tačiau svarbiausia, kad čia komfortiškai jaustųsi ne tik sportininkai, bet ir mūsų auganti jaunoji karta, vyresni kauniečiai bei senjorai. Su tokiu požiūriu ir tikslais tęsiame darbus“, – sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno savivaldybės administracija sutartį dėl naujo baseino statybos Panemunėje sudarė su viešą rangos konkursą laimėjusia bendrove „Verslo“. 12 mln. eurų (su PVM) vertės darbus numatyta atlikti per vienerius metus nuo jų pradžios.

Plaukimo takai ir SPA

3 tūkst. kv. metrų ploto vieno aukšto pastate suprojektuoti aštuoni 25 metrų ilgio plaukimo takai su 150 vietų žiūrovams. SPA zonoje tilps ir atskiri baseinai mažiesiems kauniečiams.

Panemunės baseino statybines konstrukcijas sudarys monolitinis gelžbetonis, o fasado apdailą ir inžinerinę įrangą – modernios, drėgmei bei chloraminų poveikiui atsparios medžiagos. Viduje numatytos patogios rūbinės su persirengimo kabinomis – erdvėje tilps iki 224 spintelių. Čia pat – grupinių užsiėmimų salė, atskiros trenerių rūbinės su poilsio patalpa ir medicinos punktu.

„Pastačius baseiną ir jam pradėjus veikti, sudarysime patogesnes sąlygas Panemunės ir aplinkinių mikrorajonų vaikams lankyti plaukimo treniruotes. Taip laiko sutaupys ir jų tėveliai“, – prideda Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Dar daugiau paslaugų suplanuota SPA zonoje – sveikatingumo baseinas suaugusiems su hidromasažu ir kitais vandens pramogų elementais. Bus įrengtos ir sūkurinės vonios bei trijų skirtingų pirčių zona.

Lankytojų patogumui greta statinio numatyta įrengti iki 100 vietų automobiliams.

Kaunas – baseinų miestas

Šiuo metu statomame baseine Šilainiuose numatyti aštuoni 25 metrų ilgio, 2 m gylio takeliai, seklesnis baseinas mažiesiems plaukikams bei laisvalaikio zona. Taip pat bus atnaujintos persirengimo patalpos.

Iš pagrindų rekonstruotas pastatas talpins apie 140 lankytojų ir turės maždaug 100 vietų tribūnas. Baseinu galės naudotis ne tik vaikai ar profesionalūs sportininkai. Erdvės bus pritaikytos ir gyventojų poreikiams – treniruotėms ar poilsiui.

Šiuo metu Kauno sporto mokyklose plaukimą lanko apie 2 tūkst. įvairaus amžiaus sportininkų. Treniruotės vyksta Kauno plaukimo mokyklos baseinuose „Vilija“ ir „Dainava“, taip pat sporto mokyklos „Startas“ baseine Miško gatvėje. Dar vienas baseinas įsikūręs Lietuvos sporto universiteto patalpose.

2013 metais „Girstučio“ komplekse duris atvėrė Kauno plaukimo centras. Pastarasis kartu su „Žalgirio“ arenos baseinu Nemuno saloje – vieninteliai Kaune turi 50 metrų ilgio baseinus.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode