Sprogimas

Kultūros dieną Širvintų rajono vaikams – muzikinė Šv. Kristoforo orkestro pasaka

Kultūra prasideda nuo mažų dienų, ji ateina į vaiko pasaulį per dainą, muziką, pasaką, per buvimą kartu. Balandžio 15 dieną, minint Kultūros dieną, Širvintose ne tik plazdėjo iškelta taikos vėliava. Visus rajono mokyklų 2-4 klasių mokinius Savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė ir Širvintų kultūros centras pakvietė į puikų renginį – interaktyvų Šv. Kristoforo kamerinio orkestro, vadovaujamo maestro Donato Katkaus, koncertą.

Kokiu balsu prabyla smuikas? O kaip griežia altas? Violončelė? Kontrabosas? Kaip kurkia Širvintų tvenkinio varlės? O kaip skrenda pikta ragana? Kaip rūsyje, tykodamas pelių, murkia katinas? Į daugybę klausimų koncerto, trukusio lygiai tiek, kiek trunka pamoka, atsakė puiki klasikinė muzika ir šmaikštūs maestro D. Katkaus pasakojimai. Vaikai klausėsi, juokėsi, komentavo, trypė, plojo ir niūniavo „pavogtą“ lietuvišką dainelę „Ant kalno mūrai“. Koncerto – pamokos pabaigoje visi buvo pakviesti „šokti taip, kaip norisi, o ne taip, kaip mokykloje mokotės“. Strimgalviais pilna scena prigužėjo šokėjų, kartu su simfoniniu orkestru įsiliejusių į bendrą muzikos sūkurį…

Mero padėjėja Janina Greiciūnaitė ir laikinai Kultūros centro direktoriaus pareigas einanti Rytė Bareckaitė nuoširdžiai dėkojo maestro Donatui Katkui ir orkestrui už gražią dovaną Širvintų rajono vaikams, sveikino atlikėjus ir visus susirinkusius Kultūros dienos proga, įteikė Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktorės Ingridos Baltušytės-Četrauskienės padėką.

Širvintų rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode