Parama dėkojame




Sprogimas

Įvyko pirmasis 2016 metų Pakruojo rajono savivaldybės tarybos posėdis

Sausio 28 dieną įvyko pirmasis 2016 metų Pakruojo rajono savivaldybės tarybos posėdis, jame dalyvavo 24 Tarybos nariai.

Darbotvarkėje buvo numatytas 24 klausimų svarstymas. Į darbotvarkę papildomai buvo įtraukti 2 klausimai: „Dėl darbo sutarties pasibaigimo su Ona Lukšiene“, „Dėl pritarimo Pakruojo miesto vietos veiklos grupės Pakruojo miesto vietos plėtros strategijos 2016-2022 m. projektui ir bendrojo finansavimo skyrimo jai įgyvendinti“. 24-ą darbotvarkėje numatytą klausimo svarstymą „Dėl įstojimo į asociaciją Futbolo centrą ,,Pakruojis“ bendru Tarybos narių sutarimu buvo nuspręsta atidėti vėlesniam laikui. Svarstymo metu nuspręsta atidėti ir 13 darbotvarkės klausimą „Dėl leidimo privatizuoti Pakruojo rajono savivaldybės gyvenamąsias patalpas ir jų priklausinius“, nes būtina atlikti klausimo antikorupcinį vertinimą.

Posėdyje patvirtintas valstybinės paramos skyrimas dviems asmenims; Pašvitinio pagrindinės mokyklos direktore paskirta konkursą laimėjusi Ilona Meiliūnienė; sutikta perduoti viešosios įstaigos „Šiaulių regiono plėtros agentūra“ dalininko teises Šiaulių miesto savivaldybei; taip pat Tarybos nariai pritarė, jog žemės sklypas, esantis Žeimelio kapinėse, būtų perduotas valstybės nuosavybėn, kad būtų galima jį išformuoti ir suformuoti naują žemės sklypą kapinėms praplėsti. Tarybos sprendimu nuspręsta įsigyti buvusios vaistinės Linkuvoje patalpas; pratęsti 2011 metais savivaldybės pasirašytos paskolos sutarties terminą. Taryba nusprendė patvirtinti Prekybos ir paslaugų viešosiose vietose taisykles; 2016 metų melioracijos darbų, kurie bus atliekami valstybės lėšomis, programą; taip pat buvo patvirtinti  neformaliojo vaikų švietimo lėšų skyrimo ir panaudojimo bei lėšų, gautų už Pakruojo rajono savivaldybės gyvenamųjų patalpų nuomą, naudojimo tvarkos aprašai. Pritarta Kontrolės komiteto 2015 metų veiklos ataskaitai, taip pat patvirtinta Pakruojo rajono savivaldybės bendruomenės vaiko teisių apsaugos taryba ir jos nuostatai.

Daugiausiai Tarybos narių diskusijų sulaukė 22 posėdžio klausimas „Dėl Pakruojo rajono nestacionarių socialinių paslaugų centro didžiausio leistino pareigybių skaičiaus nustatymo“. Nuspręsta padidinti pareigybių skaičių iki 40-ies (iki tol buvo 28,5 etato). Įgyvendinant šį sprendimą, rajono socialinių darbuotojų, dirbančių su rizikos šeimomis, veiklą koordinuos Pakruojo socialinių nestacionarių paslaugų centras.

Dėl personalo pokyčių savivaldybės administracijoje, net 7 darbotvarkės klausimai buvo susiję su komisijų narių pasikeitimais, visiems pokyčiams Taryba pritarė.

Visus sausio 28 d. posėdyje priimtus sprendimus ir posėdžio vaizdo įrašą rasite www.pakruojis.lt.

Simona Lipskytė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode