Sprogimas

Vyko festivalis

2016 m. sausio 2 d. Viešpaties Apreiškimo šventės išvakarėse Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje vyko VII-asis Vakarų Lietuvos krašto bažnytinių chorų Kalėdinių giesmių festivalis, kurį rengė Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ („Aukuro“ tarybos pirmininkas docentas Algirdas Šumskis) kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapija.

Džiugu ir miela širdyje, nes festivalyje dalyvavo šaunus būrys giesmininkų: Klaipėdos šv. Kazimiero bažnyčios Sumos choras (vadovas ir vargonininkas Mindaugas Gudžiūnas), Klaipėdos šv. Juozapo darbininko parapijos sumos choras (vadovė ir vargonininkė Birutė Šidlauskienė) o taip pat ir Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios Sumos choras (choro vadovė ir vargonininkė Laura Gedgaudaitė). Festivalis jau antrąkart sulaukė svečių, t. y. Šiaulių kultūros centro kamerinio choro „Vasara“ (choro vadovas Kornelijus Luotė).

Chorai pasitelkę pakilią nuotaiką giedojo festivalį atidariusiame koncerte, kuris atskleidė puikų chorų meninį meistriškumą. Nudžiugimo kartu su kolektyvais sudalyvavę solistai t. y.: solistės – Evelina Greiciūnaitė, Danutė Kasnauskienė, Natalija Pletkuvienė; solistas Vytautas Kliukinskas; smuikininkė Rima Tamošiūnaitė ir smuikininkas Juozas Staniulis.

Šv. Mišių aukoje giedojo jungtinis festivalio dalyvių choras. Nuoširdžius ir širdingus palinkėjimus po Šv. Mišių aukos išsakė choristams kun. Andrius Vaitkevičius. Dievo šlovinimas visų chorų sutartinai sukūrė bažnyčioje džiugią šlovinimo atmosferą, padedančią atsiverti dvasinėms vertybėms. Džiugu, kad choristai savo atviromis širdimis, per giesmę, dalijosi su visais besimeldžiančiais šiais dvasiniais turtais.

Po Šv. Mišių aukos, kaip jau yra tapusia gražia tradicija, festivalio dalyviai nusifotografavo bendrai nuotraukai, buvo įteikti padėkos raštai vadovams ir festivalį organizavusiems asmenims, na o choristai padėkojo visiems vadovams ir organizatoriams sugiedodami „Ilgiausių metų!“.

Festivalio dalyviai savo mielą pabendravimą pratęsė prie vaišių agapėje, kurioje visi mielai bendravo, dalinosi gėrybėmis ir džiugiomis širdimis linksminosi.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode