Sprogimas

Apdovanota Mažeikių Gabijos gimnazijos bibliotekininkė

Gruodžio 16 d. Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos Nacionaliniame lankytojų centre vyko Nacionalinis padėkos renginys, kuriame Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė įteikė padėkas aštuoniasdešimčiai mokytojų ir mokyklų bibliotekų darbuotojų.

Renginyje „Už šviesą, diegiamas vertybes ir ugdomą meilę knygai – pažinimo ir atradimo šaltiniui“ apdovanota Gabijos gimnazijos bibliotekininkė Aldona Paulauskienė.

Padėkos renginyje akcentuota, jog bibliotekininkas – žmogus, padedantis suprasti, kad nuo mažens skaitomos knygos ugdo asmenybę, turtina žodyną, lavina vaizduotę, formuoja vertybes, padeda kaupti žinių bagažą. Skaitymas atveria duris į faktinę informaciją apie bet kokius dalykus – praktinius ar teorinius. Išmokus skaityti, informacijos šaltinių gausa – internetas, knygynai, bibliotekos – sudaro sąlygas naudotis žmonijos sukauptomis žiniomis, praeities bei dabarties idėjomis. 

Pasidžiaugta, kad kasmet mokyklų bibliotekos organizuoja įvairius renginius, skatinančius skaityti, įtraukiančius į nepaprastą literatūros pasaulį, tai – vaikų ir jaunimo literatūros savaitės, konkursai, parodos, konferencijos, skirtos geriausioms pasaulio knygoms. 

2016-ieji – Bibliotekų metai. Pasitinkant juos, mokyklose dirbančių bibliotekininkų laukia nauji iššūkiai. Artimiausiu metu Lietuvos Respublikos Vyriausybė priims nutarimą dėl Bibliotekų metų minėjimo 2016 metais priemonių plano patvirtinimo, kuriame numatyta atskleisti bibliotekų teikiamų paslaugų plėtros ir naudos visuomenei potencialą.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode