Sprogimas

Šiauliai grąžina žaliąsias rodykles į dešimt sankryžų, keturias iš jų – laikinai

Šiauliai ėmėsi grąžinti posūkį į dešinę leidžiančias žaliąsias rodykles į dešimt sankryžų, keturios iš jų bus vėliau nuimtos, pabaigus sankryžų rekonstrukciją.

„Vakar jau pradėjome kabinti rodykles į tas dešimt sankryžų“, – BNS ketvirtadienį sakė miesto vicemeras Domas Griškevičius.

Šiauliai tapo pirmuoju Lietuvos didmiesčiu, grąžinusiu žalias rodykles po to, kai Vyriausybė atšaukė nuo šių metų sausio įsigaliojusią tvarką, įpareigojusią visas jas nuimti.

Rodyklės nuolat liks Tilžės – Stoties gatvių, Dubijos – Gumbinės gatvių, Tilžės – Vaidoto gatvių, Vytauto – Vasario 16-osios gatvių, Vilniaus – Ežero gatvių sankryžose ir ties įsukimu į prekybos centrą „Bruklinas“ iš Pramonės gatvės.

Iki kol bus baigta rekonstrukcija, rodyklės bus laikinai uždėtos Serbentų – Dubijos gatvių, Tilžės – Gardino – Statybininkų gatvių, Tilžės – Vytauto gatvių ir Tilžės – P. Cvirkos gatvių sankryžose.

Iki Vyriausybės nutarimo dėl žaliųjų rodyklių panaikinimo įsigaliojimo žaliosios rodyklės buvo 24 Šiaulių sankryžose.

„Dar iki įsigaliojimo daugelyje sankryžų buvo atlikti pakeitimai, šviesoforų perprogramavimai, nauji laikų nustatymai srautams suvaldyti arba įrengtos papildomos sekcijos sukti į dešinę“, – sakė D. Griškevičius.

Žaliosios rodyklės leidžia automobiliams sukti į dešinę ir degant raudonam šviesoforo signalui, prieš tai sustojus prie sankryžos ir įsitikinus, kad tai netrukdo pėsčiųjų, kitų transporto priemonių eismui ir saugumui.

Autorius Saulius Jakučionis

Vilnius, sausio 30 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode