Sprogimas

Projekto „Nebūk naivus kelyje“ veiklai Kaune – žalia šviesa

Labai džiaugiuosi, kad man pavyko prisijungti prie socialinio projekto „Nebūk naivus kelyje“. Pakankamai seniai jau buvau pastebėjęs, kad jaunam žmogui mokykloje trūksta informacijos apie saugų eismą, kaip taisyklingai eiti per gatvę, kaip tinkamai įvertinti transporto atstumą iki žmogaus.

Smagu, kad projekto vadovas Mindaugas Jonušas, atvykęs į Kauną pasiūlė tapti pastarojo miesto vadovu. Man tai išties puiki patirtis. Džiugu, kad neilgu laikotarpiu Kaune pavyko rasti bendrą kalbą su mokyklos vadovais, kurie įsileido mus, kur galėjome vaikams skaityti paskaitas apie saugų keliavimą. Taip pat Savivaldybės Švietimo skyrius uždegė „žalią šviesą“ Kauno mokyklose vesti paskaitas, susitarus su jų vadovais. Tai, manau, pakankamai didelis žingsnis į priekį. Labai džiugu, kad Dainavos seniūnija taip pat palaiko šį projektą ir prisideda prie jo viešinimo.

Tikiuosi, po kelių mėnesių žengsime dar didesniais žingsniais saugumo link, nes iš susidaryto vaizdo, skaitant paskaitas mokymo įstaigose, supratau, kad mokiniai visiškai nėra informuoti, kaip apsisaugoti nuo užpuoliko, jei yra bandoma smurtauti, kaip tinkamai ir saugiai reaguoti į prašalaičio pyktį. Todėl manau, kad artimiausiu metu prie mūsų prisidės ir Kauno miesto savivaldybė bei visos Kauno organizacijos supras, kad šis projektas yra svarbus mūsų vaikams ir mūsų aplinkai. Saugus vaikas yra svarbus mums visiems, todėl saugokime, mokykime ir dirbkime tam, kad būtume saugūs.

Projekto „Nebūk naivus kelyje“ Spaudos tarnyba

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode