Sprogimas

Klaipėda matuos dviračių srautus, planuoja įrengti mokamas saugyklas

 

Klaipėda planuoja plėtoti dviračių infrastruktūrą: šiemet keliose miesto vietose bus įrengti dviračių srauto skaičiuokliai, o gyvenamuosiuose kvartaluose, prie visuomeninių centrų planuojama pastatyti įvairių tipų mokamas dviračių saugyklas, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Norima skatinti miestiečius naudotis dviračiais ne tik rekreaciniais tikslais, bet ir vykti jais į darbą, prekybos centrus, švietimo įstaigas bei kitur. Iki šiol apie dviratininkų srautus sužinodavome tik pagal keltų į Kuršių neriją statistiką, o šiemet bus skaičiuojami ir važiuojantieji miesto gatvėmis. Duomenys leis tobulinti infrastruktūrą ten, kur jos labiausiai reikia“, – dienraščiui teigė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Dviračių skaičiuoklius planuojama įrengti centrinėje ir pietinėje miesto dalyse. Vieno įrenginio kaina siekia nuo 10 iki 20 tūkst. eurų.

Pirmas keturias dviračių saugyklas planuojama įrengti prie švietimo įstaigų. Kitos galėtų atsirasti prie daugiabučių ar visuomeninių pastatų. Siekiant nuspręsti, kuriose miesto vietose ir kokio tipo saugyklos turėtų būti įrengtos, buvo atliekama gyventojų apklausa. Paaiškėjo, kad apie 90 proc. klaipėdiečių niekada nėra naudojęsi tokiomis paslaugomis. Per 30 proc. miestiečių pasisakė už tai, jog saugyklos būtų įrengtos mikrorajonų centruose, 28 proc. – prie didesnių prekybos centrų, 21 proc. – prie švietimo įstaigų.

Vilnius, sausio 29 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode