RETRO

Skalvijos vaikų globos namai perduoti Jurbarko savivaldybei

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Jurbarko rajono savivaldybei perdavė bendruomeninius Skalvijos vaikų globos namus, kurie nuo šiol vadinsis Skalvijos namais. Penktadienį socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ir Jurbarko rajono meras Skirmantas Mockevičius pasirašė susitarimą, pagal kurį savivaldybė perėmė vaikų globos namų savininko teises ir pareigas.

„Vaikais turi rūpintis bendruomenė, nes čia gyvena draugai ir kaimynai, čia formuojasi vaikų ryšiai. Savivalda gali plėsti teikiamas paslaugas vaikams, nes tiesiogiai mato, kokių paslaugų jiems reikia. Ministerija gali tik administruoti, bet negali didinti paslaugų įvairovės vaikams, kurių poreikiai labai skirtingi. Labai džiaugiuosi, kad savivaldybei perduodame bendruomeninius globos namus, nes čia vaikai auga šeimos sąlygomis, o ne didelėje institucijoje“, - teigia ministras Linas Kukuraitis.

Ministras pabrėžė, kad nuo apskričių panaikinimo 2010 m. Jurbarko rajonas yra pirmoji savivaldybė, kuri perėmė nacionalinio lygmens instituciją ir prisiėmė atsakomybę už savo bendruomenės vaikus.

Skalvijos vaikų globos namai į bendruomeninius vaikų globos namus pradėti performuoti prieš dvejus metus, o paskutinė penkta šeimyna atskirame name įsikūrė 2018 m. kovo mėnesį. Šiuo metu Skalvijos namuose gyvena 34 vaikai, kurie iš viso yra įsikūrę penkiuose namuose – du yra Smalininkuose ir trys Viešvilėje.

Jurbarko rajono savivaldybės taryba sprendimą dėl Skalvijos vaikų globos namų savininko teisių ir pareigų perėmimo yra priėmusi 2018 m. kovo mėnesį.

Primename, kad nuo 2014 m. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos iniciatyva vykdoma Institucinės globos pertvarka. Vienas iš jos tikslų – užtikrinti darnią aplinką ir sąlygas kiekvienam vaikui augti biologinėje šeimoje, o likusiems be tėvų globos vaikams – globėjų, įtėvių šeimose ar šeimynose, kur sąlygos labiausiai primintų šeimos gyvenimą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode