Sprogimas

Sukurtas virtualus Panevėžio rajono įžymybių žemėlapis

 

Geriau pažinti Panevėžio rajoną ir jo istoriją, aplankyti žymiausias vietas ir objektus, susipažinti su iškiliausiomis istorinėmis bei dabarties asmenybėmis ir jų kūryba jau galima neiškeliant kojos iš namų.

Leistis į tokią pažintinę virtualią kelionę galimybę suteikia Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos tinklapyje skelbiamas interaktyvus lankytinų vietų žemėlapis.

Panaudojant naujausius IT sprendimus šis šiuolaikiškas edukacinis produktas sukurtas Panevėžio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje įgyvendinant projektą „Atrask, pažink, dalyvauk: Panevėžio krašto kūrėjai interaktyvioje kelionėje“.

Atsižvelgiant į informacinių technologijų naujovėmis besinaudojančių žmonių poreikius bei aktyviausiai naudojamas priemones, sukurtas produktas pritaikytas ir mobiliesiems įrenginiams. Nuskenavus QR kodą, lankytojo mobiliajame telefone ar planšetėje virtualus gidas, naudodamas vaizdo, garso ir 360 laipsnių virtualias nuotraukas arba 360 laipsnių virtualią filmuotą medžiagą, supažindina su Panevėžio rajono įžymybėmis.

Interaktyvus žemėlapis ir visa informacija skelbiama Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos svetainėje http://www.panrbiblioteka.lt/interaktyvi-kelione/.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio rajono savivaldybė.

Naujovė buvo pristatoma Panevėžio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje, rajono kaimų bibliotekose, parodoje „EXPO Aukštaitija 2018“ ir sulaukė didelio susidomėjimo.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode