Sprogimas

Mokinių pavėžėjimui Klaipėdos rajone – 25 autobusai ir specialieji reisai

 

Klaipėdos rajono savivaldybės moksleiviai turi ne tik būti ugdomi tvarkingose, suremontuotose patalpose, bet ir saugiai pasiekti mokyklas. Pasak vicemerės Rūtos Cirtautaitės, moksleiviai į mokyklas vežami ne tik geltonaisiais autobusiukais, bet ir specialiaisiais reisais: „Klaipėdos rajone daug kaimiškų vietovių, iš kurių į mokyklas vyksta tiek jaunesnio, tiek vyresnio amžiaus moksleiviai. Turime jiems sudaryti sąlygas pasiekti mokyklą saugiai ir laiku. Todėl vaikus į mokyklas veža valstybės skirti geltonieji autobusai, taip pat Savivaldybės biudžeto lėšomis pirkti geltonieji autobusiukai bei specialūs reisai, kai kurie moksleiviai mokyklas pasiekia vietinio susiekimo maršrutais. Šiais mokslo metais švietimo įstaigose naudojami 25 autobusai. Vieno autobuso kaina – apie 37 tūkst. eurų. Autobusų išlaikymui ir 25 vairuotojų darbo

užmokesčiui 2017 m. buvo išleista 318,3 eurų.“

Iš valstybės biudžeto lėšų nupirktus geltonuosius autobusus gavo Gargždų „Minijos“ progminazija, Ketvergių pagrindinė mokykla, Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla, Pašlūžmio mokykla-daugiafunkcis centras ir Dituvos pagrindinė mokykla. Net po 2 geltonus mokyklinius autobusus valstybė skyrė Veviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijai, Endriejavo pagrindinei mokyklai, o Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijai teko net 3 tokie autobusai. Iš Savivaldybės biudžeto lėšų po geltonąjį autobusą nupirkta Kretingalės, Agluonėnų, Gargždų „Kranto“, Lapių, Dovilų, Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinėms mokykloms, Slengių daugiafunkciam centrui, Šiūparių mokyklai-daugiafunkciam centrui, Švietimo centrui. Vėžaičių pagrindinei mokyklai iš Savivaldybės biudžeto buvo nupirkti 2 autobusai. Papildomus 8 vietų autobusiukus turi Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazija bei Lapių pagrindinė mokykla.

Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius informavo, kad mokyklinio transporto neturi tik  trys bendrojo ugdymo mokyklos: Kvietinių ir Drevernos mokyklos-darželiai ir Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija.

„Nors beveik visos mokyklos turi autobusus, tačiau to nepakanka užtikrinti, kad visi vaikai pasiektų mokyklas, todėl Savivaldybė skiria lėšų specialiesiems maršrutams, kuriais mokiniai vežami į mokyklą ir iš jos parvežami į namus. Specialiaisiais maršrutais mokiniai vežami: iš Šernų sodų į Ketvergių pagrindinę mokyklą, iš Kairių kaimo į Priekulės Ievos Simonaitytės gimnaziją. Į Gargždų mokyklas vaikai vežami iš Girininkų pro Vėžaičius, iš Dovilų, iš Šiūparių. Atskiras specialus reisas veža vaikus iš Dovilų į Gargždų „Kranto“ pagrindinę mokyklą. Iš Gargždų moksleiviai vežami į  Endriejavo, Lapių pagrindines mokyklas. Specialus reisas vyksta ir iš Trušelių pro Raidailius, Šimkus, Žiobrius į Plikių Ievos Labutytės pagrindinę mokykla, o iš Kalotės pro Aukštkiemius, Kalnuvėnus, Kopūstus, Stančius moksleiviai vyksta į Kretingalės pagrindinę mokyklą, taip pat vaikai mokyklas pasiekia ir važiuodami vietinio susitikimo maršrutais. Savivaldybė kasmet mokinių pavėžėjimui skiria nemažas lėšas. Mokinių vežimui į ugdymo įstaigas specialiaisiais reisais bei įstaigų mokėjimams už mokinių bilietus vietinio susisiekimo maršrutais 2017 m. buvo išleista 287,2 tūkst. eurų. Kiekvienais mokslo metais Mokinių pavėžėjimo komisija svarsto ir pavienius atvejus, kai mokyklų negali pasiekti atokiose rajono vietose, kur nevažiuoja autobusai, vaikai. Tuomet sudaromos sutartys su tėvais ir jiems iš dalies kompensuojamos kuro išlaidos, reikalingos vaikų atvežimui į mokyklą. Nors visų ugdymo įstaigų ir mokinių poreikiai dar nėra patenkinti, tačiau stengiamės tą padaryti“, – informavo vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Ernesta Strakšytė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode