Sprogimas

Žvejokime atsakingai: nespėjusias išneršti žuvis reikėtų paleisti

paleistiPavasaris yra žuvų neršto metas, todėl žvejus mėgėjus raginame būti ypač atidžius – šiuo metu galioja nemažai konkrečių žuvų rūšių žvejybos draudimų, taikomų tam tikrą laikotarpį. Kartu atkreipiame dėmesį, kad neršto laikas gali šiek tiek pasislinkti priklausomai nuo klimato sąlygų. Todėl draudimui vos pasibaigus dar ne visos žuvys gali būti išneršusios. Jas sugavus reikėtų paleisti.

Siekiant sudaryti palankesnes žvejybos sąlygas, Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėse yra išimtis, numatanti, kad kai pirmoji draudimo diena yra savaitgalis ar valstybinė šventė, draudimas įsigalioja kitą dieną. Draudimas negalioja paskutiniąją draudimo dieną, jei ji yra savaitgalis ar valstybinė šventė.

Aplikosaugininkai ragina būti sąmoningiems ir šia išimtimi naudotis atsakingai – jei kyla abejonių, kad sugauta žuvis gali būti dar neišneršusi, draugiškas gamtai elgesys būtų tokią žuvį paleisti, nepaisant, kad žvejybos draudimas tuo metu jau negalioja.

Gegužės 15 d. baigiasi draudimas žvejoti kiršlius ir salačius. Kadangi gegužės 15 d. yra sekmadienis, šia dieną draudimas jau nebegalios ir bus galima nurodytas žuvis žvejoti. 

Tuo tarpu žiobriai jau pasiekė nerštavietes ir jų žvejybos draudimas netrukus prasidės. Įprastai žiobrius draudžiama žvejoti nuo gegužės 15 d., tačiau šįmet žiobrius bus draudžiama žvejoti nuo gegužės 16 d., draudimas tęsis iki birželio 15 d.

Vis dar tęsiasi sterkų žvejybos draudimas, kuris baigsis gegužės 31 d.

Siekiant apsaugoti neršiančius karšius, iki gegužės 20 d. galioja draudimas juos žvejoti Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje, išskyrus žvejybą polderiuose, kurių žemėlapį galima rasti čia

Taip pat iki gegužės 20 d. draudžiama žvejoti 400 m atstumu aplink Dabintos pusiasalį Kauno mariose.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode