RETRO

Dar galite suskubti gauti kompensaciją paspirtukams, dviračiams ir viešojo transporto bilietams

gautiAtšilus orams gyventojai ypač aktyviai domisi galimybėmis gauti kompensacinę išmoką už įsigytą paspirtuką, dviratį ar kitas darnaus judumo priemones ir viešojo trasnporto bilietus. Kvietimas šiai paramai dar galioja iki birželio 1 d. ir yra 1,1 mln. eurų likutis, tad pasinaudoti ja dar gali visi, sunaikinusieji taršų automobilį ir nusprendę judėti žaliau.

Prašymus galima teikti Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA). Šiai priemonei finansuoti iš Klimato kaitos programos numatyta suma – 10 mln. eurų. Iki šios dienos gauta 13 296 paraiškų, iš jų daugiau nei 10 tūkst. paspirtukams bei dviračiams 8 885 448 eurų sumai, likutis – 1 114 552 eurų.

Kompensacijos mokamos už įsigytus viešojo transporto (autobusų, troleibusų, geležinkelio) metinius ar kitus bilietus, išskyrus vienkartinius viešojo transporto bilietus. Taip pat už E-piniginės papildymą viešojo transporto (autobusų, troleibusų, geležinkelio) paslaugų išlaidoms. Jas galima gauti ir už dviračių, elektrinių paspirtukų, lengvųjų automobilių (rekomenduojama elektromobilių) pasidalijimo paslaugų (nuoma, neteikiant vairavimo paslaugos) išlaidas.

Maksimali kompensacijos suma – 1000 eurų. 

500 eurų kompensacija bus mokama už elektrinį dviratį, triratį ar keturratį, 300 eurų – už dviratį ar elektrinį paspirtuką. Išmoką galima gauti ne daugiau kaip už 2 vnt. (iš viso) pasirinktų mažiau taršių transporto priemonių.

Paraiškas galima teikti tik elektroniniu būdu per APVA informacinę sistemą APVIS.Išsamesnės informacijos galima rasti APVA tinklapyje.

Atkreipiame dėmesį, kad pareiškėjas, norėdamas gauti kompensaciją darnaus judumo priemonėms ar viešojo transporto bilietams turi sunaikinti M1 klasės transporto priemonę, kurios įregistruotu ir privalomoje Motorinių transporto priemonių ir jų priekabų registracijos liudijimo formoje įrašytu savininku, valdytoju arba įregistruotu valdytoju buvo ne trumpiau kaip 12 mėnesių iki 2021 m. vasario 2 d.

Be to, transporto priemonės techninė apžiūra turėjo galioti iki 2020 m. kovo 13 d. arba 2021 m. vasario 2 d. ir ji ne trumpiau kaip 12 mėnesių iki 2021 m. vasario 2 d. turėjo būti registruota Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registre. Transporto priemonė turi būti sunaikinta pagal Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkymo taisykles ir jai išduotas Eksploatuoti netinkamos transporto priemonės sunaikinimo pažymėjimas.

Kilus klausimams galite kreiptis telefonu 8 614 99699 arba elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode