Sprogimas

Kaip įrengti mažą balkoną?

Gyvenant daugiabutyje, dažnai ima trūkti erdvės, kurioje nieko netrukdomi galėtumėte pasimėgauti grynu oru, pabūti su savimi ir atsiriboti nuo kasdienių rūpesčių. Nors ir ne visi tokie namai gali pasigirti vidiniu kiemeliu, pritaikytu minėtiems poreikiams, tačiau tikrai galima išsiversti ir be jo! Jei jūsų butas turi balkoną, nustokite ten nešti nenaudojamus daiktus ir paverskite jį jaukiu namų kampeliu. Net ir mažas balkonas gali būti ideali vieta išgerti rytinį puodelį kavos bei atsipalaiduoti. O kad būtų bent kiek lengviau įsirengti nedidelį balkoną, šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų, kaip tai padaryti kuo geriau. 

Pasinaudokite augalais

Augalai yra puikus elementas, kurį galite panaudoti dekoruojant savo balkoną. Augalais papuošta erdvė tikrai atrodys gražiau ir taps daug jaukesnė. Tam papildomai galite panaudoti įdomius, savo dizainu išsiskiriančius vazonus, o jei turite kiek daugiau laisvo laiko, juos net galite dekoruoti patys! Taip pat tinkamai pasirinkti augalai gali net padėti padidinti balkoną, kas yra labai svarbu, turint ribotą plotą. Rinkdamiesi augalus, daug dėmesio skirkite ne tik tam, kiek vietos jie užims, bet ir jų lapų bei žiedų spalvai. Būtent šviesesnės spalvos padės sukurti erdvumo įspūdį, o tokie ryškūs atspalviai kaip raudona ar violetinė priešingai – gali erdvę paversti perpildyta. Tad, turėkite tai galvoje, kuomet planuojate mažo balkono įrengimą.

Nepersistenkite

Jei turite nedidelę erdvę, kurią norite dekoruoti, labai svarbu nepersistengti. Gi ne be reikalo sakoma, jog mažiau yra daugiau. Todėl paieškokite įkvėpimo internete ir susidarykite tikslų sąrašą daiktų, kuriuos norėtumėte matyti savo balkone. Taip palengvinsite sau užduotį, neprisipirksite nereikalingų daiktų ir galėsite būti garantuoti, jog galutinis rezultatas jūsų nenuvils. Kartais balkone užtenka vos kelių kėdžių ir lauko staliuko. Įprastai juos lauke galima laikyti ištisus metus, kadangi jie būna atsparūs tokioms sąlygoms kaip lietui, sniegui ar kaitriai saulei. Tad, jei kaip tik ieškote lauko staliuko, apsilankykite www.varle.lt – čia rasite didelį jų pasirinkimą itin gera kaina. 

Išnaudokite sienas

Iš tiesų įrenginėjant erdvę, reiktų nepamiršti, jog svarbus yra ne tik grindų, bet ir sienų plotas. Sienas galima išnaudoti itin efektyviai, sutaupant daugybę vietos. Be abejo, geriausia, jei balkonas yra įstiklintas, kadangi tuomet būsite neapriboti, kokius daiktus galima naudoti dekorui. Įstiklintame balkone sienas papuoškite paveikslais ar šeimos nuotraukomis, kurios neabejotinai suteiks autentiškumo ir jaukumo. Taip pat galite sumontuoti sienines lentynas, ant kurių galėtumėte laikyti bet ką, kas jums patinka, tarkime, augalus, įvairias dekoracijas ar net šviestuvus. Nebijokite pasinaudoti savo vaizduote – dažnai ji padeda sukurti tokį vaizdą, kokio labiausiai ir norėtumėte. 

Pasirinkite tinkamą apšvietimą

Greičiausiai visiems gerai žinoma, jog apšvietimas bet kurioje erdvėje vaidina itin svarbų vaidmenį. Ne išimtis ir balkonas. Apšvietimas jame yra būtinas, jei mėgstate čia palydėti saulę ar tiesiog ramiai praleisti vakarą. Rekomenduojama rinktis neryškų apšvietimą tam, kad jis netrukdytų nei jums, nei jūsų kaimynams. Tam idealiai gali tikti lempučių girliandos, žibintai su saulės baterijomis ar LED juostos. Nesvarbu, kurį iš šių variantų pasirinksite, galite nė neabejoti, jog jis balkonui taip pat suteiks daug papildomo jaukumo. 

Balkonas sau

Balkonas dažnai tampa ta vieta, kur galima pailsėti nuo visų dienos rūpesčių, ramiai išgerti puodelį kavos, paskaityti knygą ir atsipalaiduoti. Tad, kad tai darytumėme komfortiškai, be jokių nepatogumų, labai svarbu pasirūpinti tam tinkama aplinka. Jei jūsų balkonas yra itin mažas ir dėl vietos stokos gali būti pritaikytas tik vienam žmogui, nedvejokite ir susikurkite kampelį tiesiog sau. Šiuo metu galima rasti itin platų lauko baldų pasirinkimą, kurį sudaro ne tik stalai bei kėdės, bet ir pavyzdžiui, foteliai. Būtent vienas jų gali tapti tuo elementu, kuris jums atneš daug džiaugsmo. Kaip bebūtų, jei nuspręsite įsigyti fotelį, būtinai atkreipkite dėmesį į jo išmatavimus, ar jis be problemų tilps jūsų balkone bei ar neužims per daug vietos.

21-398

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode