Parama dėkojame




Sprogimas

Kokią sodo techniką rinktis?

Po įspūdingai gražios, baltos ir šaltos žiemos visi nepaprastai išsiilgę laukiame šylančių orų ir laukais atskubančio pavasario. Vos nutirpus sniegui ir saulei kiek pašildžius žemę medžiai ima krauti pirmuosius pumpurus, o žolė vis greičiau stiebiasi aukštyn. Sparčiu tempu atsigaunanti gamta priverčia pamąstyti ir apie sandėliuke ar rūsyje savo sezono pradžios laukiančią techniką. Net daug metų patikimai tarnaujančią žoliapjovę ateina laikas pakeisti nauja, modernesne, turinčia inovatyvias funkcijas. Ja pasirūpinti verta dar prieš atkeliaujant tikrajam pavasariui, kad lauko darbai neužkluptų netikėtai.

Įvertinkite savo sklypo poreikius

Prieš įsigydami bet kokios sodo technikos, įvertinkite visus savo sklypo poreikius. Jei kiemas nedidelis, o reljefas gana lygus, vienas geriausių sprendimų būtų įsigyti elektrinę žoliapjovę. Jos nedidelis svoris užtikrina manevringą ir nesudėtingą valdymą, be to, galite rinktis jums geriausiai tinkančių matmenų vejapjovę. Nedideliame sklype taip pat pravartu naudoti žolės surinkimo krepšį turinčią techniką, kuri užtikrins tobulą rezultatą. Didesniame sklype elektrinė žoliapjovė gali būti kur kas mažiau patogi dėl riboto kabelio ilgio. Tokiu atveju verčiau žvalgytis benzininės vejapjovės, arba žoliapjovės-traktoriuko. Jei turite sodą ar ruošiatės sukurti jaukią miškingą aplinką aplink sodybą, įsigykite ir technikos, kuria galėtumėte pjauti žolę aplink medžius. Tam puikiai tiks akumuliatorinė žoliapjovė ar nešiojamas trimeris. Beje, įsigiję profesionalų trimerį juo galėsite pašalinti ir nepageidaujamus krūmokšnius bei pjauti žolę nepatogiuose grioviuose ar šlaituose.

Atsižvelkite į laiko resursus

Dar vienas svarbus aspektas, kuriuo derėtų vadovautis renkantis sodo techniką, yra turimas laikas. Ne visi sodybų savininkai turi pakankamai laiko, kad galėtų sėsti už žoliapjovės vairo ir bent 2-3 valandas pjauti žolę. Tokiu atveju labai praverstų vejapjovė-robotas, kuri pasirūpins jūsų sodybos grožiu vos kelių mygtukų paspaudimu. Be to, tokią techniką valdyti galėsite mobiliąja programėle, o nustatymus sureguliuoti pakaks vieną kartą, todėl sutaupysite ypač daug laiko. Beje, naujausi robotai nepriekaištingai pjauna net šlaitus ar griovius, todėl tokia sodo priežiūra puikiai tiks net kalvotų sodybų savininkams.

Atmeskite pigiausius variantus

Savaime suprantama, kad rinkdamiesi sodo techniką dėmesį atkreipsite ir į jos kainą. Nepamirškite, kad verčiau jau rinktis patikimo gamintojo brangesnę prekę nei pigiai sumokėjus gauti pilnai savo funkcijų neatliekančią techniką. Ją gali tekti remontuoti beveik kiekvieną sezoną, tad ilgainiui išleisite gal net daugiau nei pirkdami aukštos kokybės žoliapjovę ar krūmapjovę. Dar vienas patarimas – jei turite galimybę, sodo techniką pirkite sertifikuotose parduotuvėse, kurios prireikus suteiks garantinį aptarnavimą, o remonto darbus atliks naudodami originalias detales. Jei nusižiūrėta sodo technika šiuo metu jums per brangi, verta pasidomėti galimais finansavimo šaltiniais. Visais vartojimo paskolos klausimais galite susisiekti su General Financing banku, kuris pateiks jūsų finansines galimybes labiausiai atitinkantį pasiūlymą.

Šiltąjį sezoną pasitikite pasiruošę visiems sodo priežiūros darbams. Net ypač greitai auganti žolė nesugadins pavasariškos nuotaikos tinkamai pasirinkus techniką savo sklypo puoselėjimui.

21-234

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode