Sprogimas

Kaimo bendruomenės kviečiamos pasinaudoti valstybės parama

Žemės ūkio ministerija jau 15 metų iš eilės teikia finansinę paramą kaimo bendruomenėms. Šiemet jos vėl kviečiamos teikti nacionalinės paramos paraiškas savo veiklai finansuoti. Paraiškos bus renkamos nuo š. m. vasario 1 d. iki kovo 1 d.

Kaimo bendruomenių projektams finansuoti numatyta skirti apie 0,9 mln. Eur.

Nacionalinėmis lėšomis remiami projektai, susiję su šiomis veiklos sritimis:  kaimo bendruomenės materialinės bazės sukūrimas ir (arba) stiprinimas; kaimo vietovės viešųjų erdvių sutvarkymas, pritaikant jas kaimo gyventojų poreikiams (pvz., poilsio arba laisvalaikio vietos įrengimas); bendruomeniškumą kaime skatinančių (įskaitant gerosios patirties sklaidos ir mokomuosius vizitus) ir tradicinių renginių organizavimas.

Detalūs reikalavimai pareiškėjams, tinkamų finansuoti išlaidų sąrašas, projektų atrankos kriterijai ir kita aktuali informacija skelbiama čia.

Pernai kaimo bendruomenės iš viso pateikė 588 paraiškas. Daugiausiai jų buvo skirta renginiams organizuoti. Kasmet bendra prašomos paramos suma viršija skirtą biudžetą, tad lemiamos reikšmės turi atrankos kriterijai ir pagal juos skiriami balai.

ŽŪM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode