Sprogimas

Keptas kalakutas

 

Gaminimo eiga:

Išdarinėtas kalakutas iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Ištraukomos kojų sausgyslės. Krūtinėlė ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų. Kalakutas dedamas į keptuvą, užpilamas 2 stiklinėmis karšto vandens ir 30 min. troškinamas nuolat palaistant. Paskui užpilamas ištirpintu sviestu ir kepamas 2—3 val. Iš slyvų išverdamas kompotas. Iškepęs kalakutas supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir puošiamas petražolių lapeliais. Atskirai tiekiamas slyvų kompotas.

Atsargų ruošimas žiemai: greita, sveika, skanu

 

Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių ir daržovių marinavimas be cukraus ar druskos bei šaldymas. Šie būdai ne tik leidžia išlaikyti tikrąjį maisto produktų skonį, yra sveikesni, bet ir pigesni bei paprastesni už tradicinius konservavimo būdus, pastebi prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos meistrai.

Sausainiai suktinukai!

 

Gaminimas:

Šiandieną kepame itin nesudėtingai paruošiamus, tačiau išvaizdžiai atrodančius margus sausainėlius – suktinukus.

Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu

 

  1. Avokadą nulupkite, perpjaukite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį maisto smulkintuvą. Kartu supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite trintą česnaką, žiupsnelį pipirų, pagal skonį pasūdykite ir smulkinkite iki purios kremo konsistencijos.

Kokoso pyragaičių receptas

 

Gaminimas:

Na bet ir šokolado kaina mūsų parduotuvėse… Šiam kokosų pyragui šiandieną turėjau visų reikiamų produktų išskyrus baltojo šokolado. Išskubėjau į parduotuvę įsigyti ir teko nustebti: baltojo šokolado radau dviejų rūšių ir abiejų 100 g kaina –  1 €. Tuomet supratau ir galiu Jums pasakyti atvirai – šio pyrago savikaina nėra maža ir laiko jį pagaminti užtruksite, tačiau PYRAGAS VERTAS kepti ypatingomis progomis!

Grybų užkandis

 

Gaminimo eiga:

Grybus plonai supjaustykite. Svogūnus smulkiai sukapokite. 
Įkaitinkite keptuvėje 2-3 šaukštus aliejaus ir pakepinkite svogūnus 3-4 minutes. Suberkite grybus ir patroškinkite dar 2-3 min. Įmaišykite grietinę.
Įmaišykite prieskonių ir nukelkite nuo ugnies. 
Į indelius įtieskite foliją ir supilkite grybų masės. 
Viršų apibarstykite sutarkuotu sūriu ir žalumynais, jei patinka. :)
Kepkite 180-200° C orkaitėje 10 minučių.


receptai.lt

Tobulos avokadų salotos LIEKNĖJANTIEMS

Gaminimas

Salotų lapus švariai nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite.

Avokadus, agurkus ir mocarelą supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Viską sumaišykite ir pagardinkite sojų padažu, alyvuogių aliejumi.

Šokoladinė panna cotta

 

Autoriaus žodis: Itališkas pieno ir grietinėlės desertas - daugybė variantų su karamele, vaisiais, sirupais... daug jų esu nusižiūrėjus, tad noriu pasidalinti su Jumis. Labai skanus dviejų ...daugiau ) Jurgitos receptai

Lašiša su daržovėmis

 

Lašiša su daržovėmis folijos krepšeliuose galėsite vaišinti net ir prisiekusius gurmanus, toks turtingas

skoniais ir išvaizdus šis patiekalas.

Avižų dribsniai: ne tik arkliams, bet ir gurmanams

Turbūt daugelis esame girdėję, kad avižų dribsniai yra Anglijos karalienės ir kitų žinomų žmonių vertinamas pusryčių patiekalas. Vis dėlto daugeliui tai nėra joks patvirtinimas, kad šis produktas yra skanus. Dalis prisipažįsta: „Valgome, nes tai sveika, ir tai svarbiausia. Nebūtinai turi būti labai skanu.“ Kita vertus, natūralių produktų gerbėjams netrūksta išradingumo. Jie kuria vis naujus patiekalų su avižų dribsniais receptus, kurie vis labiau įtikina: „Sveika – nebūtinai neskanu.“

Lietuviai pamažu atsisveikina su ilgamete meile kiaulienai

Nors daugiau nei 50 proc. Lietuvoje suvartojamos mėsos vis dar sudaro kiauliena, tačiau labiausiai vertinančių paukštieną gyventojų skaičius nenusileidžia kiaulienos mėgėjų skaičiui. Vis labiau įsigalint sveikatingumo tendencijoms, baltos ir raudonos mėsos mėgėjų pozicijos praktiškai yra apylygės, rodo naujausia apklausa.

Asmeninis treneris: šeši komplimentai avižų dribsniams

Avižų dribsniai – ne vien lengvas, gerai virškinamas patiekalas. Pasirodo, jie puikiai tinka fiziškai aktyviam žmogui ir ne tik per pusryčius. Asmeninis treneris Andrius Česnauskas ne tik pats dažnai vartoja avižų dribsnius, bet ir rekomenduoja jų nepamiršti tiek sportuojantiems, tiek ir nesportuojantiems žmonėms.

Apie pakeistos sudėties (reformuliuotą) maistą

Maisto reformuliavimas – viena iš galimybių, padedanti pasiekti sveikatai palankios mitybos tikslų

Pakeistos sudėties arba reformuliuotas (angl. – reformulated) maistas yra toks maistas, kuriame sumažintas druskos, cukrų ar riebalų kiekis. Tai gana nauja sąvoka, pastaruoju metu plačiai naudojama kalbant apie sveikatai palankią mitybą, ir paprastai siejama su pramoniniu būdu pagamintu maistu.

Gera naujiena mėsėdžiams: vakarinių užkandžių alternatyvos

 Moksliniai tyrimai rodo, kad lietuviai – mėsos mėgėjų tauta. Sveikos gyvensenos specialistas Artūras Sujeta teigia, kad saikingas mėsos produktų vartojimas, neapleidžiant kitų svarbių mitybos elementų, gali būti naudingas, ypač mėgstantiems užkandžiauti vakarais, ir pabrėžia, kad svarbiausia pasirinkti kokybišką produkciją, kuri padėtų išsaugoti tiek gerą savijautą, tiek fizinę formą.

Po Velykų likę margučiai: kaip sumaniai juos panaudoti, kad netektų išmesti?

Velykoms vien tik „Maximoje“ nuperkama beveik 1,5 mln. dėžučių vištų kiaušinių. Ir nors 6 iš dešimties apklaustųjų „Maximos“ pirkėjų teigia per šventes suvalgantys bent po 3 – 4 kiaušinius, nesuvalgytų margučių vis tiek lieka. Tinklaraščio Nidosreceptai.lt autorė Nida Degutienė pataria, ką daryti su margintais, tačiau nesuvalgytais kiaušiniais.

Pirkėjų nuomonės tyrimas rodo, kad nesuvalgytų margučių lieka 7 iš 10 apklaustų šeimų. Pasak Nidosrecetai.lt autorės, jeigu kiaušiniai buvo virti Velykoms ir laikomi šaldytuve, jie yra saugūs valgyti ir po švenčių.

Etnologas L. Klimka: „Be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas“

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas. „Gaila, kad artėjant šventėms dabar dažniausiai skubame į prekybos centrus pirkti jau pagamintų skanėstų, kuriuos galėtų paruošti pačios šeimininkės, patirtimi pasidalindamos su vaikais ir artimaisiais. Juk namuose keptų pyragų kvapas malonesnis ir skonis daug gardesnis, nes gaminama su meile, iš kartos į kartą perduodamos tradicijos“, – įsitikinęs L. Klimka.

Penki mitai apie avižų dribsnius

Greitėjantis gyvenimo tempas, deja – nori nenori – verčia rinktis greitą maistą. Tačiau „greitas maistas“ ir „nesveikas maistas“ daugeliui yra tapačios sąvokos. Tad ne vienam atrodo įtartini net ir išgirtieji avižų dribsniai, kurie yra vienas greičiausiai paruošiamų produktų. Ekspertai atkreipia dėmesį į keletą šių dribsnių savybių ir mitų.

Kaip kasdieniame skubėjime atrasti laiko paprastiems šeimos vakarams?

Kiekvieną dieną daug laiko skiriame darbui – dirbame ne tik biure, bet ir namuose, savaitgaliais, kartais ir per atostogas. Taip pat mūsų visad laukia ir kitos pareigos: namų tvarkymas, maisto ruoša, namų darbų ruoša kartu su vaikais, papildomi užsiėmimai – viskas bėgte. Tačiau yra būdų, kaip būtų galima sutaupyti laiko ir leisti jį su savo brangiausiais. Gali padėti net ir 100 proc. sultys ir gltonučiai. O kaip, aiškina gydytoja-dietologė Laura Romeraite-Kuklierienė.

Triušiena, aviena, antiena – nepelnytai primirštos, nepaprastai gardžios ir naudingos

Nors tokia mėsa kaip aviena, triušiena ar antiena lietuviams pakankamai gerai pažįstama, tačiau iki šiol vartojama gana santūriai. Mitybos specialistai sako, kad mūsų tautiečiai be reikalo yra tokie atsargūs, nes ir iš šių mėsos rūšių galima paruošti puikių patiekalų. O be to jos turi ir daug sveikatai naudingų savybių.

Tinklaraščio apie maistą MaistoKlubas.lt autorė Ilona Juciūtė sako, kad tokį atsargų požiūrį į kai kurias mėsos rūšis galėjo lemti keletas priežasčių.

Tradiciniai patiekalai pavasarį – ir lengvesni, ir skanesni

Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir figūra. Tačiau nepulkite maitintis tik salotomis ar žaliavalgiškais kokteiliais. Mėgstamus patiekalus, neretai gaminamus iš riebios ir sočios mėsos, gaminti galima ir kitaip – parinkti jiems liesesnius ingredientus, pavyzdžiui liesesnę mėsą.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode