Darom/juosta




Migdolinis pyragas su avietėmis

 

Tai klasikinis migdolų ir aviečių derinys. Šventiškas, bet ir lengvai pagaminamas. Dalį baltų miltų pakeiskite maltais migdolais – pyragas bus drėgnas ir intensyvesnio skonio, truputį sunkesnis.

Ant Velykų stalo – mišrainės: nuo klasikinių iki pikantiškų

Paskutinėmis dienomis prieš šventinį sekmadienį gerokai išauga ne tik kiaušinių, bet ir kitų Velykų stalo produktų pardavimai, praneša prekybininkai. Nors ant šventinio stalo karaliauja baltoji mišrainė, Velykų proga galima atrasti naujų, nenuspėjamų ir dar neišmėgintų mišrainių receptų, rašoma pranešime spaudai.

Natūraliose sultyse rauginti šašlykai

 

Reikės:

2 kg kiaulienos sprandinės

naminių obuolių arba naminių vynuogių sulčių

druskos

mėgstamų pipirų

Mano tėtis Jonas jaunystėje su draugais išbandė daugybę šašlykų receptų: su actu, vien tik su prieskoniais, majoneze ir kitaip raugtų. Ir vis dėlto jis sako, kad šie – rauginti natūraliose sultyse – yra patys pačiausi, skaniausi ir sveikiausi. Tik jiems paruošti reikia šiek tiek laiko. Šašlykai gerai išsimarinuoja kone per 2 paras. Juk skaniems dalykams reikia pasiruošti ir juos suplanuoti. Kad būtų verta laukti.

Vegetariški balandėliai

Reikės:

1 vidutinio dydžio kopūsto,

200-300 g raugintų kopūstų,

3 saldžiarūgščių obuolių,

1-2 šaukštų riebalų (sviesto arba aliejaus)

Įdarui reikės:

1 stiklinės virtų avinžirnių,

Makaronai su tuno kotletukais

 

Reikės:

700 g tuno aliejuje

400 g spaghetti makaronų

Stiklainio „Tikro italo“ pomidorų padažo

2 šaukštų kedrinių pinijų

3 baltos duonos riekių

Perlinių kruopų salotos

 

Reikės:

100 g perlinių kruopų

2 nedidelių agurkų

1 vidutinio dydžio morkos

5 vyšninių pomidorų

saujos auksinių razinų

saujelės petražolių, raudonėlių, bazilikų

Meksikietiškos tortilijos

 

Reikės:

600 g viščiukų šlaunelių mėsos be odos

2 šaukštų Santa Maria meksikietiškų vištienos prieskonių

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

druskos, pipirų

1 pakuotės Santa Maria tortilijų

Rūkytos žuvies salotos

Reikės:

kelių rūkytų žuvų (seliavos, lašišos, skumbrės)

250-300 g bulvių

4 burokėlių

200 ml natūralaus jogurto

2-3 obuolių

2-3 salierų lapkočių

saujelės krapų

Šiltos salotos su kepta lašiša

Reikės:

1 didelės romėninės salotos

1 cukinijos

1 didelio puodelio konservuotų ar išvirtų avinžirnių

2 šaukštų garstyčių

2 šaukštų medaus

geros saujos vyšninių pomidoriukų

Pastarnokų pyragas-tortas

 

Reikės:

170 g sviesto

200 g rudojo cukraus

2 šaukštų medaus

3 kiaušinių (L)

250 g speltos miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

2 šaukštelių meduolių prieskonių

Šokoladinė suflė, arba lava cake

 

Reikės:

100 g juodojo šokolado drožlių

4 kiaušinių

1 šaukšto konjako ar brendžio

4 šaukštų cukraus

trupučio sviesto indeliams patepti

1 šaukšto cukraus indeliams pabarstyti

Žemaitiškas šiupinys

 

Reikės:

stiklinės pupelių

stiklinės žirnių

stiklinės perlinių kruopų

apie 1 kg kiaulienos šoninės

2 svogūnų

2 morkų

Daržovių blynai

Reikės:

1 morkos

1 nedidelės cukinijos

170 g moliūgo

3 brokolio žiedų/galvučių

2-3 bulvių

½ poro

Varškės skarelės su obuoliais

 

Reikės:

1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

1 šaukštelio kepimo miltelių

180 g pusriebės varškės (9 procentų riebumo)

1 kiaušinio trynio

120 g sviesto

2 vidutinio dydžio obuolių

Perlinių kruopų salotos

Reikės:

100 g perlinių kruopų

2 nedidelių agurkų

1 vidutinio dydžio morkos

5 vyšninių pomidorų

saujos auksinių razinų

saujelės petražolių, raudonėlių, bazilikų

Subalansuota skubantiems: kaip pavalgyti per 15 minučių

 

Šiuolaikiniam skubančiam žmogui itin svarbu ne tik greitai pavalgyti, bet kad valgomas maistas būtų dar ir sveikas. Darbo dienomis gaminti pusryčius, pietus ir vakarienę tiesiog nepakanka laiko dėl įtempto darbo grafiko ir turiningai leidžiamo laisvalaikio. Dažnai nutinka ir taip, kad dėl laiko stokos tiesiog pamirštame ne tik pusryčius, bet ir pietus, vietoj kurių tiesiog nuraminame skrandį pirmu pasitaikiusiu užkandžiu, nebūtinai sveikuolišku.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode