Sprogimas

Gaspačio

 

Gaspačio – mėgiamas patiekalas karštomis vasaros dienomis Andalūzijos regione Ispanijoje. Manoma, kad senovės romėnai davė pradžią šiai sriubai, gamindami ją tik iš sudžiūvusios duonos, alyvuogių aliejaus, česnako ir šiek tiek vandens ar acto. Laikui bėgant, sriuba evoliucionavo ir šiandien tai yra populiariausia pomidorų pagrindu gaminama gaspačio, kurią siūlome jums pasigaminti.

 

 

Dviems porcijoms prireiks

  • 2 trumpavaisių agurkų;
  • 500g prinokusių pomidorų;
  • trečdalio raudonojo svogūno;
  • vienos skiltelės česnako;
  • pusės žalios paprikos;
  • pusės raudonos paprikos;
  • 1-2 riekių padžiūvusios ciabattos;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukšto sherry acto arba raudono vyno acto;
  • druskos ir pipirų;
  • pusės stiklinės vandens
  • šiek tiek ledukų.

Gaminimo eiga

Agurkus nuskutame ir perpjauname į kelias dalis, išpjauname pomidorų kotelius, išimame sėklas iš paprikų, svogūnus ir česnakus  smulkiai supjaustome. Visas daržoves metame į kokteilių plaktuvą (blenderį), pilame vyno arba sherry acto, alyvuogių aliejaus, vandens, beriame druskos, pipirų. Taip pat sudedame gabalėliais plėšytą duoną ir ledukus. Plakame tol, kol sriuba patampa vientisa, nelieka daržovių ar duonos gabalėlių. Valgyti galima iš karto, tačiau rekomenduotina gaspačio palaikyti šaldytuve bent kelias valandas, o geriausia per naktį, kad susimaišytų skoniai. Patiekiame išpilsčius į dubenėlius, stiklines, puodelius, stikliukus – čia jau fantazijos reikalas. Pagardiname alyvuogių aliejumi.

Priedų sritis

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode