Sprogimas

Šokoladinė suflė, arba lava cake

 

Reikės:

100 g juodojo šokolado drožlių

4 kiaušinių

1 šaukšto konjako ar brendžio

4 šaukštų cukraus

trupučio sviesto indeliams patepti

1 šaukšto cukraus indeliams pabarstyti

1 šaukšto „Beatos virtuvės“ kakavos kepiniams

Kai lyja ir kiek niūru, pasikvieskite šilumą ir šokolado aromatą į namus. Šie klasikiniai pyragaičiai tiks bet kuriai progai.

Gaminame: orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Kartu įkaitiname ir skardą, kurioje vėliau rikiuosime kepimo indelius su suflė.

Indelius ištepame sviestu ir ant dugno įberiame šiek tiek cukraus. Indelius pasukinėjame, kad cukrus lengvai prikibtų prie sienelių. Šokoladą ištirpiname dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu. Indas su šokoladu turi nesiekti vandens. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius su cukrumi ir konjaku labai gerai išplakame, kol masė pabals. Į trynių plakinį supilame tirpintą šokoladą ir gerai išmaišome.

Kitame dubenyje iki standumo išplakame baltymus. Atsargiai šaukštu įmaišome juos į trynių ir šokolado masę. Taip pat įmaišome ir kakavą. Masę paskirstome į formeles ir kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 13–14 minučių, priklausomai nuo to, ar norite skystesnės, ar tirštesnės suflė.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode