Parama dėkojame




lenkijaiJAV Kongresas leido parduoti Lenkijai 96 sraigtasparnius „Apache“, socialiniuose tinkluose paskelbė lenkų gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas (Marjušas Blaščakas).

Sraigtasparniai perkami kaimyninėje Ukrainoje jau daugiau kaip pusantrų metų tęsiantis Rusijos karui.

„JAV Kongresas pritarė tam, kad Lenkija pirktų 96 sraigtasparnius „Apache“, aprūpintus radiolokatoriais ir raketomis“, – trečiadienį socialiniame tinkle „X“ parašė M. Blaszczakas.

„Dabar pradedame derybas dėl kainos, – sakė jis. – Kol bus baigtos procedūros ir kol nupirkti sraigtasparniai bus pristatyti į Lenkiją, JAV armija parūpins mums sraigtasparnių „Apache“ iš savo atsargų.“

Be to, pranešta, kad lenkų gynybos ministras pasirašė susitarimų dėl naujos karinės įrangos šalies kariuomenei, įskaitant vidutinio nuotolio oro gynybos sistemas „Patriot“ ir bepiločius orlaivius.

M. Blaszczakas šiuos kontraktus patvirtino per 31-ąją tarptautinę gynybos pramonės parodą Lenkijos pietiniame Kelcų mieste antradienį, pranešė valstybinė naujienų agentūra PAP ir Lenkijos radijas.

100 mlrd. zlotų (22,3 mlrd. eurų) vertės susitarimai apima 48 naujas amerikiečių gamybos baterijas „Patriot“, komponentus trumpojo nuotolio oro gynybos sistemai „Narew“, maždaug 1,7 tūkst. lenkų gamybos stebėjimo dronų „FlyEye“, nurodė pareigūnai.

Tuo metu Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) antradienį pareiškė, kad jo šalis kitais metais gynybai planuoja išleisti daugiau nei 4 proc. savo bendrojo vidaus produkto (BVP), dėl karo kaimyninėje Ukrainoje tvyrant susirūpinimui dėl saugumo.

„Kitais metais gynybai planuojame išleisti 137 mlrd. zlotų (30,5 mlrd. eurų). Tai daugiau nei keturi procentai mūsų BVP“, – sakė prezidentas karinėje parodoje Kelcuose MSPO. Jį cituoja Lenkijos naujienų agentūra PAP.

„Matydami kylantį pavojų už mūsų rytinės sienos (...) puikiai žinome – istorija ir patirtis mus to išmokė – kad verta mokėti bet kokią kainą, kad Lenkija būtų laisva, suvereni, nepriklausoma ir kad lenkai galėtų gyventi saugiai“, – kalbėjo A. Duda.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode