Sprogimas

Filipinuose vienas policininkas žuvo per reidą prieš nelegalių gaidžių peštynių organizatorius, kai geležtė ant paukščio pentino prakirto jo šlaunies arteriją, antradienį pranešė pareigūnai.     

Gaidžių peštynės yra populiari pramoga šiame salyne. Jų metu žiūrovai lažinasi iš pinigų, kaip baigsis peštynės tarp dviejų spalvingų paukščių su geležtėmis ant pentinų. Neretai tokios peštynės baigiasi vieno iš gaidžių žūtimi.     

Per koronaviruso pandemiją gaidžių peštynės, kaip ir kiti sporto bei kultūros renginiai, buvo uždraustos, kad būtų išvengta didesnių žmonių susibūrimų.   

Pirmadienio incidentas įvyko šalies centrinėje dalyje esančioje Šiaurės Samaro provincijoje, kai leitenantas Christianas Bolokas (Kristianas Bolokas), rinkdamas nelegalaus renginio įkalčius, pakėlė peštynėse dalyvavusį gaidį.   

Paukščio pentino geležtė prakirto pareigūno kairės šlaunies arteriją ir jis mirtinai nukraujavo, naujienų agentūrai AFP sakė provincijos policijos vadovas pulkininkas Arnelas Apudas.    

„Tai buvo nelaimingas atsitikimas, likimo smūgis, kurio negaliu paaiškinti“, – sakė jis. 

„Kai man apie tai buvo pranešta, iš pradžių negalėjau patikėti. Tai pirmas atvejis per 25 mano darbo policijoje metus, kai netekau pareigūno dėl gaidžio pentino“, – kalbėjo policijos vadas.   

Per reidą San Chosė mieste, kurio policijai vadovavo Ch. Bolokas, buvo sulaikyti trys asmenys ir konfiskuoti du gaidžiai su pentinų geležtėmis.   

Wikipedia nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode