Sprogimas

Policija įspėja: būkite atidūs pirkdami pjuvenų briketus!

Remiantis Alytaus apskrities policijos registruojamų įvykių duomenimis, pastebėta, kadkeletą metų, prieš prasidedant šildymo sezonui arba jo metu, padaugėja sukčiavimų, susijusių su parduodamais pjuvenų briketais. Šio pobūdžio nusikalstamos veikos registruojamos ir šiais metais, todėl tikėtina, kad sukčiai ir toliau mėgins pasipelnyti kitų asmenų sąskaita.

Prasidėjus šildymo sezonui, gyventojai perka kietąjį kurą namų šildymui ir lengvabūdiškai perveda pinigus, neįsitikinę apie prekių ir pardavėjų tikrąjį egzistavimą. Š. m. rugsėjo mėnesį Alytaus apskrityje jau nukentėjo 6 asmenys (Prienų r.  2 piliečiai, Lazdijų r.  2 bei po vieną Alytaus r. ir Varėnoje).

Internetinėse svetainėse radę skelbimą apie parduodamus pjuvenų briketus, asmenys dažnai į nurodytą pardavėjo sąskaitą perveda avansą arba net visą sumą už prekę, kurios taip ir nesulaukia. Sukčiai tokiu būdu pasisavina pinigus, o gyventojai praranda nuo 200 iki 300 eurų. Šie „pardavėjai“, sulaukę mokėjimo, tiesiog dingsta: neatsako telefonu, nepristato pirkėjui prekės arba teigia, kad pristatymas vėluos.

Alytaus apskrities policija linki piliečiams neprarasti budrumo perkant internetu bei itin atsakingai vertinti internetinėje erdvėje randamus skelbimus.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode