Sprogimas

Vienas šilutiškis bus teisiamas dėl saviizoliacijos nesilaikymo, kitam jau apribota laisvė

Vienas Šilutės rajono gyventojas bus teisiamas dėl saviizoliacijos taisyklių nesilaikymo, kitas dėl to paties keturiems mėnesiams apribota laisvė, pranešė prokuratūra.

Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras Robertas Kasnauskas kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas koronavirusu sirgusį ir saviizoliacijos nesilaikiusį Šilutės rajono gyventoją pripažinti kaltu dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo.

Ikiteisminis tyrimas dėl to pradėtas vasario 4 dieną. Kaltinimai dėl saviizoliacijos nesilaikymo pateikti ankščiau laisvės atėmimo bausme dešimčiai metų nuteistam ir lygtinai prieš terminą iš pataisos namų paleistam vyrui.

Tyrimo duomenimis, 30-metis Šilutės rajono gyventojas, žinodamas, kad sirgo COVID-19, ir būdamas įpareigotas laikytis karantino sąlygų, su dviem savo draugais vaikščiojo po Šilutės rajone esantį kaimą. Vyras buvo pastebėtas policijos pareigūnų, kurie, žinodami, jog kaltinamasis nesilaiko saviizoliacijos taisyklių, liepė jam eiti namo.

Kitą dieną, tęsdami užsikrėtusio vyro patikrinimą, pareigūnai nuvyko į jo namus, tačiau kaltinamojo ten nerado.

Prokuroras prašo kaltinamajam skirti subendrintą 90-ies parų arešto bausmę.

Dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo kaltu jau pripažintas 73 metų šilutiškis. Teismas jam keturiems mėnesiams apribojo jo laisvę ir įpareigojo per visą bausmės laikotarpį be pareigūnų žinios nekeisti gyvenamosios vietos.

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas dar praėjusių metų gruodį, gavus informacijos, jog vyras, žinodamas, kad sirgo COVID-19 virusu ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų buvo įspėtas apie privalomąją saviizoliaciją, lankėsi Šilutės mieste esančiame prekybos centre, turgavietėje bei vaistinėje. 

Be šių atvejų, Tauragės apylinkės prokuratūros prokurorai kontroliuoja dar tris ikiteisminius tyrimus, pradėtus dėl saviizoliacijos taisyklių nesilaikymo.

Budas.lt archyvo nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode