Marcinkevičius




Patarimai, norintiems surengti idealias vestuves

 

Sveikiname! Jums pasipiršo išrinktasis. O kas toliau? Kitas žingsnis – tobulos vestuvės, kur visiems garsiai paskelbsite apie savo meilę ir apsisprendimą kurti naują šeimą. Vestuvės – didelė ir labai svarbi šventė, todėl stengiamės kad giminės ir draugai iš jos išsineštų kuo geriausius prisiminimus. Kol nepradėjote panikuoti ir jaudintis, įsigilinkite į specialistų patarimus, kurie padės surengti idealiai tobulą šventę išvengiant nereikalingo streso.

 

 

Pradėkite planuoti kuo anksčiau

Išsirinkite ir pasitvirtinkite norimą vestuvių datą ir pradėkite planuoti šventę. Kuo anksčiau, tuo geriau. Jeigu iki šventės turite metus ar daugiau, planavimo procesas bus ne toks įtemptas ir nervingas. Tačiau jeigu iki šventės yra likę tik keli mėnesiai, teks labai stipriai padirbėti, norint viską suorganizuoti taip, kaip norite. Šiuo atveju kai kurių idėjų įgyvendinti gali nepavykti, nes kokybiškas paslaugas teikiantys fotografai ir kiti specialistai būna užsakyti keliems sezonams į priekį. Nenustebkite, jog turint nedaug laiko teks improvizuoti ir pasitelkti kūrybiškumą.

Susidarykite labai aiškų biudžetą

Nieko nepirkite tol, kol nesusidarysite labai aiškaus ir konkretaus biudžeto. Numatykite, kiek lėšų reikės vestuvėms, kokios yra jūsų finansinės galimybės. Įsivertinkite, kiek galite skirti vienai ar kitai paslaugai ar drabužiams ir šios sumos laikykitės. Sudarant biudžetą dažnai pamirštamos įvairios smulkmenos ir atrodo nereikšmingos detalės. Pasistenkite jas visas apgalvoti. Pavyzdžiui, jeigu norėsite teikti dovanėles svečiams – įvertinkite, kiek jos kainuos ir šią sumą įtraukite į biudžetą. Būtinai įtraukite ir išlaidas suknelei, makiažui, šukuosenai ar vestuviniams žiedams. Taip matysite aiškų vaizdą, kiek kainuoja Jūsų vestuvės ir galėsite lengviau koreguoti ir mažinti išlaidas.

Prabangios juvelyrikos namai - PREMIÈRE pataria, kad sudarant biudžetą nereikėtų taupyti vestuviniams žiedams, ypač jeigu kaip įprasta planuojate juos nešioti kiekvieną dieną. Rankų darbo žiedai, pagaminti iš kokybiškų medžiagų yra daug patogesni ir patvaresni už bet kokią masinę produkciją, todėl prieš įsigyjant žiedus vertėtų apsilankyti pas profesionalius juvelyrus ir susipažinti su jų siūloma produkcija.

Nebijokite prašyti pagalbos

Vestuvių organizavimas yra sudėtingas procesas, todėl būtų keista, jeigu nesusidurtumėte su keblumais ar laiko stoka. Prisiminkite, kad turite šeimą ir gerų draugų. Pasikalbėkite su jais ir paprašykite jų pagalbos atliekant vieną ar kitą užduotį. Žmonės, kurie jus pažįsta geriausiai tikrai sugebės padėti jums įgyvendinti vestuvių planus.

Svečių sąrašą sudarykite atidžiai

Svečių sąrašo sudarymas yra labai svarbus vestuvių organizavimo etapas, kuriam kartais pamirštama skirti pakankamai laiko ir dėmesio. Svečių sąrašą reikėtų sudaryti prieš pradedant bet kokius organizacinius darbus. Kuo anksčiau sudarysite svečių sąrašą, tuo anksčiau galėsite pradėti ieškoti tinkamos vietos, tartis dėl maisto ir kitų paslaugų. Maistas, gėrimai ir patalpos nuoma tikėtina bus didžiausios išlaidos rengiant vestuves, todėl labai gerai apgalvokite, ką norite matyti savo šventėje. Tokius sprendimus priimti sunku, tačiau tarkitės su partneriu ir sudarykite sąrašą tų žmonių, kuriuos tikrai norėtumėte matyti šalia vestuvių metu.

Pagalvokite, kaip nustebinsite savo svečius. Mažos dovanėlės gali atrodyti nereikšminga smulkmena, tačiau tinkamai suplanavus ir jas apgalvojus, jos gali palikti tikrai neišdildomą įspūdį jūsų draugams ir artimiesiems. saliutas.lt komanda rekomenduoja vestuvinį vidurnakčio fejerverkų arba lazerių šou. Tokie reginiai visuomet patinka šventės dalyviams ir apie juos prisimenama dar ilgai.

Turėkite atsarginį planą

Ruošiantis vestuvėms net nesusimąstoma, kad kas nors gali vykti ne taip, kaip numatyta. Tačiau specialistai pataria, kad reikėtų turėti atsarginį planą. Niekuomet nežinote, kaip susidėlios aplinkybės ir kas įvyks, todėl jeigu būsite pasiruošę netikėtumams, šventė prabėgs daug sklandžiau ir linksmiau.

Apgalvokite visus, net kartais pačius netikėčiausius variantus. Kaip elgsitės, jeigu vestuvės suplanuotos lauke, o staiga pradeda lyti arba prasideda didelė audra? Ką daryti, jeigu neatvažiuos užsakytas maistas? Ką daryti jeigu trūksta maisto, susirgo muzikantas ar renginio vedėjas? Būkite pasiruošę viskam. Tai padės išvengti streso.

Pamerges rinkitės atsakingai

Šiuo metu didelis pulkas – pamergės ir pabroliai nėra labai madinga. Dažnai jaunieji nusprendžia, kad pakaks tik liudininkų. Tačiau jeigu nusprendėte pulką formuoti – pamerges ir pabrolius rinkitės atsakingai. Tai bus pagrindiniai jūsų pagalbininkai organizuojant šventę ar įvykus netikėtumams. Rinkitės žmonės, kuriais pasitikite, ir kuriuos norite matyti šalia savęs. Penktos eilės pusseserė iš užsienio, su kuria matotės kartą per penkis metus nėra pats geriausias pasirinkimas. Geriau šias pareigas patikėti artimoms draugėms ar giminaitėms, su kuriomis nuolat palaikote ryšį.

Netaupykite fotografui

Vestuvinės nuotraukos visuomet primins apie šventę, todėl jos turi būti geros ir kokybiškos. Čia galioja taisyklė – geriau paprastesnė šventė, nei prastas fotografas. Jį rinkitės atidžiai ir atsakingai, įvertinkite, ar fotografo nuotraukų stilius jums, patinka. Pasikalbėkite su fotografu, įvertinkite ar jūsų nuomonės ir požiūriai sutampa. Tai padės užsitikrinti kokybiškai įamžintas šventės akimirkas.

Reklama: vestuvinių suknelių mados

Reklama: ziedelis.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode