Sprogimas

RIO 2016: lietuviai irkluos 2 pusfinaliuose ir ketvirtfinalyje

 

Pirmąją Rio de Žaneiro olimpiados dieną startavo visi 10 Lietuvos irkluotojų. Labiausiai pasisekė porinių dviviečių valčių varžybose dalyvavusiems Donatai Vištartaitei ir Mildai Valčiukaitei bei Mindaugui Griškoniui ir Sauliui Ritteriui – jie savo palukimuose buvo pirmi ir pateko tiesiai į pusfinalius. Į ketvirtfinalį pateko Lina Šaltytė, vienviečių valčių varžybose atplaukusi 3-ia. Paguodos plaukimuose dar irkluos Armandas Kelmelis ir porinės keturvietės įgula. 

Vienviečių valčių varžybose rungėsi A. Kelmelis ir L.Šaltytė, porinių dviviečių valčių varžybose dalyvavo D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė bei M. Griškonis ir S.Ritteris, taip pat pasirodė porinės keturvietės įgula – Aurimas Adomavičius, Dominykas Jančionis, Martynas Džiaugys, Dovydas Nemeravičius.

A. Kelmelis plauks paguodos varžybose

Pirmasis pasirodęs lietuvis 18-metis A. Kelmelis, aplenkęs tik 1 varžovą, atplaukė 5-as ir nepateko į ketvirtfinalį. Tačiau dėl patekimo į ketvirtfinalį jauniausias Lietuvos olimpinės delegacijos narys dar galės kovoti paguodos varžybose, kurios vyks sekmadienį. Iš karto į ketvirtfinalį pateko trys pirmieji irkluotojai.

2 kilometrų distanciją A. Kelmelis įveikė per 7:34.59 min. Pirmą vietą šiame irklavime laimėjo kubietis Angelis Fournier Rodriguezas (7:06.89). Lietuvį taip pat aplenkė meksilkietis Juanas Carloass Cabrera Meksika (7:08.27), indas Dattu Bhokanalas (7:21.67) ir tailandietis Jaruwatas Saensukas (7:25.06). Lietuvis aplenkė Luigį Teilembą iš Vanuatu (8:00.42).

L. Šaltytė pateko į ketvirtfinalį

L. Šaltytė atplaukė 3-ia ir pateko į ketvirtfinalį. Jos plaukime laimėjo amerikietė Genevra Stone (8:29.67), antrą vietą užėmė Londono olimpiadojesi danė Fie Udby Erichsen (8:30.07). Amerikietė šioje rungtyje sidabrą iškovojo Pekino olimpiadoje, o danė – Londono olimpiadoje. 

L. Šaltytė atplaukė per 8:35.92 min. Ji aplenkė iranietę Masha Javar (8:39.28), argentinietę Lucia Palermo (8:47.01) ir Dewl Yuliawati iš Indonezijos (9:36.10).

D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė pateko į pusfinalį

D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė atplaukė pirmosios ir pateko tiesiai į pusfinalį. Jos atplaukė per 7:04.82 min.

Antrą vietą plaukime užėmė britės Victoria Thornley ir Katherine Grainger (7:05.32), trečią – prancūzės Helene Lefebvre ir Elodie Ravera-Scaramozzino (7:05.65).  Lietuvėms už nugarų taip pat liko Prancūzijos, Vokietijos ir Danijos irkluotojos. 

M. Griškonis ir S. Ritteris – taip pat jau pusfinalyje

M. Griškonis ir S. Ritteris atrankiniame plaukime taip pat iškovojo 1 vietą ir keliauja į pusfinalį. Jie distanciją įveikė per 6:29.11 min. Už lietuvių nugarų liko distancijos pabaigoje gerokai spurtavę norvegai Olafas Tufte ir Kjetilas Borchas (6:30.58), vokiečiai ir bulgarai.

Porinės keturvietės įgula atplaukė paskutinė

A. Adomavičius, D. Jančionis, M. Džiaugys, D. Nemeravičius atplaukė paskutiniai, penkti, ir į pusfinalį nepateko, bet įgula dar kartą plauks paguodos plaukime. 

Jie 2 km atstumą įveikė per 5:58.70 min. Pirmą vietą plaukime užėmė Australijos (5:50.98) ir Lenkijos (5:51.28) irkluotojai. 

Lrt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode