Sprogimas

Šalies trispalvė olimpiadoje pakylėja visą Lietuvą


Vasaros olimpinėse žaidynėse Brazilijoje viešinti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė olimpiniame kaimelyje aplankė mūsų šalies sportininkus.


„Visa Lietuva didžiuojasi, kad esate tarp pajėgiausių planetos atletų. Garbingi, švarūs, kovingi Lietuvos olimpiečiai – pasirengę įrodyti, kad ir mažos valstybės sportininkai gali įveikti varžovus iš galingiausių valstybių. Jūs olimpiadą pasiekėte savo darbštumu ir meistriškumu. Tai – ir puikių trenerių, sporto šakų federacijų, visų Jus palaikiusių žmonių nuopelnas“, - sakė šalies vadovė.
Pabendravusi su mūsų šalies atletais ir olimpinės delegacijos nariais, Prezidentė Lietuvos sportininkams padovanojo juodos duonos ir Turniškių medaus.
„Kai stosite į startą, visa širdimi būsime kartu su Jumis, linkėdami parodyti viską, ką galite. Kiekvienas Jūsų pasiekimas bus didžiausia dovana Jus mylinčiai, už Jus „sergančiai“ Lietuvai“, - sveikindama atletus sakė Prezidentė. 
Valstybės vadovė pabrėžė, kad olimpiadoje kylanti mūsų valstybės vėliava ir skambantis himnas kas kartą pakylėja visą Lietuvą – tą akimirką jaučiame didelį pasididžiavimą ir savo olimpiečiais, ir savo šalimi.  
Olimpiniame kaimelyje gyvena apie 17 tūkst. sportininkų ir jų trenerių. Čia veikia bankas, poliklinika, pramogų ir paslaugų centrai. Specialiai šioms žaidynėms pastatytame olimpiniame kaimelyje veikia ir didžiausia pasaulyje valgykla, kurioje kasdien pateikiama iki 60 tūkstančių įvairių patiekalų.
 Prezidentė vizito Brazilijoje metu taip pat dalyvavo XXXI vasaros olimpinių žaidynių atidaryme, prieš kurį laikinai Brazilijos Prezidento pareigas einančio šalies viceprezidento priėmime bendravo su pasaulio valstybių vadovais. Rytoj Prezidentė palaikys nacionalinę krepšinio rinktinę, kovojančią su Brazilijos komanda, vakare olimpiniame plaukimo baseine stebės plaukikų Rūtos Meilutytės ir Giedriaus Titenio pasirodymą.


Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode