Sprogimas

Premjeras Algirdas Butkevičius atsisako skirsti į Rio de Žaneire vyksiančias Olimpines žaidynes

 Pasak jo, viešųjų pirkimų metu agentūrų pateikta net ir žemiausia skrydžių kaina visai delegacijai, yra nepriimtina.

„Net ir prieš pusmetį pradėjus planuoti vizitą į Braziliją ir pagal viešųjų pirkimų įstatymą siekiant surasti pigiausius bilietus – šių kaina pagal pateiktą pasiūlymą atrodo gerokai išpūsta. Ministras Pirmininkas sako, kad sužinojęs kainą visai delegacijai, jis nėra linkęs pritarti tokioms vizito išlaidoms ir atsisako vykti į Rio de Žaneirą. Vyriausybės kanceliarija privalo pirkimus vykdyti pagal Viešųjų pirkimų įstatymą. Šiuo atveju – pasiūlymus pateikė trys agentūros, mažiausia bilietų kaina keturiems delegacijos asmenims siekia net 44 tūkstančius eurų“, – sako premjero patarėja Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Jei premjeras galėtų vykti į Braziliją kaip eilinis asmuo be palydos, jei galėtų pirkti bilietus viešai prieinamuose skrydžių portaluose ar oro linijų tinklapiuose be viešųjų pirkimų – kelionės išlaidos sumažėtų net kelis kartus.

„Apgailestaujame, kad Ministras Pirmininkas negalės stebėti žaidynių Brazilijoje ir ten – vietoje – palaikyti Lietuvos sportininkų, bet negalime švaistyti mokesčių mokėtojų lėšų, kai matome, kad kainos yra nekonkurencingos“, – teigia premjero patarėja.

ELTA

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode