Sprogimas

Visagino merei už neatvykimą į apklausas skirta 760 eurų bauda

Panevėžio apygardos prokuratūra skyrė 760 eurų baudą korupcija įtariamai Visagino merei Daliai Štraupaitei, nes ši kviečiama neatvyko į apklausas.

Tyrimą kontroliuojanti prokurorė Aurelija Gališanskytė BNS sakė, kad D.Štraupaitė nuo birželio 23 iki liepos 7 dienos aštuonis kartus kviesta į apklausas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio skyriuje.

Liepos 22 dieną priimtą nutarimą merė apskundė aukštesniam prokurorui.

D.Štraupaitės byla iki šiol tiriama, jos tyrimas eina į pabaigą. Šioje byloje iš viso yra trys įtariamieji. Jiems įteikti galutiniai įtarimai.

Visagino politikė pernai kelis mėnesius buvo nušalinta nuo merės pareigų, bet rugpjūtį Panevėžio apygardos teismas ją grąžino į pareigas. Teismas nusprendė, kad eidama pareigas merė negali daryti poveikio, kuris kenktų tyrimui.

Įtariama, kad verslininkai davė kyšių už tai, jog D.Štraupaitė sudarytų palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus bei tarpininkautų dėl atliktų darbų priėmimo.

Pati D.Štraupaitė kaltę neigia ir tikina, kad įtarimai jai pateikti siekiant susidoroti per savivaldos rinkimus. Jos narystė Lietuvos laisvės sąjungoje buvo sustabdyta. Dabar ji yra šios partijos kandidatė į Seimą.

Pernai kovo mėnesį tiesioginiuose merų rinkimuose D.Štraupaitė surinko per 53 proc. balsų.

Vilnius, rugpjūčio 1 d. (BNS).

BNS nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode