Parama dėkojame




Sprogimas

Prezidentė ragina auginti atsakingai

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, prisijungdama prie pavasarinės medelių sodinimo iniciatyvos, kartu su Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namų vaikais, darbuotojais  bei savanoriais  pasodino vaismedžių sodą. Lietuviškų veislių medelius vaikų globos namams padovanojo Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės institutas. Sode pasodintos obelaitės, trešnės ir vyšnios.

„Ir medį, ir vaiką užauginti - labai sunki ir atsakinga misija. Jiems reikalinga ypatinga ir nuolatinė priežiūra bei dėmesys. Šie vaikai turės sodą, išmoks ir galės juo pasirūpinti. Daug svarbiau yra pasirūpinti pačiais vaikais, kad jiems netektų augti globos namuose ir jie visi galėtų turėti savo šeimas“, - sakė šalies Prezidentė.
Šalyje yra 5 kūdikių globos namai, kuriuose auga 300 vaikų iki 3 metų. Kitąmet įsigalios Respublikos Prezidentės inicijuoti įstatymai, kai mažiausi vaikai į globos įstaigas pateks tik išimtinais atvejais ir turės būti kuo greičiau įvaikinami arba globojami šeimose.
Vilniaus sutrikusio vystymosi vaikų globos namuose šiuo metu gyvena 60 vaikų, iš kurių net 40 gali būti įvaikinti. Globos namai, puikiai suprasdami, kad vaikai neturi augti valdiškuose namuose jau ėmėsi pertvarkos ir perorientuoja savo veiklą.
Pasak Prezidentės, tai puikus pavyzdys, kaip panaudodami savo darbuotojų žinias ir įgūdžius, vaikų globos namai ėmė teikti įvairią pagalbą bei paslaugas šeimoms, auginančioms neįgalius vaikus, besilaukiančioms mamoms, tėvams, kurie ruošiasi globoti ar įvaikinti vaikus.
Pirmadienį startuos Prezidentės inicijuota nacionalinė socialinio saugumo kampanija „Už saugią Lietuvą“, kurios vienas tikslų - šviesti ir paskatinti šalies žmones aktyviau globoti bei įsivaikinti.
Pasak Prezidentės, priklausomybės, savižudybės, smurtas, vaikai be šeimų - visa tai rodo, kad mes, jau pakankamai išsivysčiusi valstybė, privalome pradėti rūpintis mūsų žmonių socialiniu saugumu. Šalies vadovė pakvietė visus dalyvauti kampanijoje, nes tik nuo pačių žmonių priklausys, kokią turėsime savo šalį ir kaip joje jausimės. 

Dovilė  Dildaitė
Vyriausioji specialistė
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode