Sprogimas

Padėka už vaikelio gimimą – knyga su Savivaldybės mero linkėjimais

Kovo 17 d. Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys dėkojo jaunai šerkšnėniškių porai – Ramutei Venclovaitei ir Arnoldui Petrikauskui – už dukrytės Adelės gimimą ir padovanojo knygą „Mūsų vaikas“.

Sveikino meras

Ši knyga bus padovanota visų šiais metais gimusių ir Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriuje registruotų vaikų tėveliams kūdikio registracijos metu.

Knygos pirmame puslapyje – Savivaldybės mero A. Tenio sveikinimas: „Mielas mažyli, sveikas atvykęs į pasaulį ir Mažeikių bendruomenę! Linkiu, kad augtum laimingas, doras, patriotiškas Lietuvos pilietis ir savo darbais prisidėtum prie valstybės ir gimtojo miesto klestėjimo. Mieli tėveliai, nuoširdžiai sveikinu sulaukus mažojo stebuklo. Tegul Jūsų namuose vyrauja meilė, kantrybė ir rūpestis vienas kitu.“

„Esu laimingas šiandien galėdamas pasveikinti jus dukrelės gimimo proga. Tegul ji auga sveika, linksma, sumani, o jums, tėveliai, linkiu kantrybės, išminties, stiprybės, meilės“, – sveikindamas mažosios Adelės tėvelius, linkėjo meras A. Tenys.

Idėja – vicemerės

Idėjos tokiu simboliniu būdu padėkoti tėveliams už vaikelio gimimą autorė – Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Irena Macijauskienė. „Knyga „Mūsų vaikas“ – kaip maža enciklopedija jaunoms mamoms ir tėčiams, palengvinsianti jų kasdienybę auginant, prižiūrint mažylį, parenkant jam maistą, kuriant palankias aplinkos sąlygas. Joje daug svarbių temų apie vaiko priežiūrą, sveikatą, smagių skaičiuoklių, eilėraštukų, dainelių, įvairių receptų. Knyga taip pat – ir gražus atsiminimų albumas, kuriame galima užrašyti kiekvieną dėmesio vertą įvykį mažylio gyvenime, papildyti nuotraukomis. Viliuosi, kad ši simbolinė Savivaldybės dovana tėveliams ir jų vaikučiams bus mielas priminimas apie patį svarbiausią šeimos įvykį – mažylio atėjimą į šį pasaulį“, – sakė vicemerė I. Macijauskienė.

Kviečia atvykti

Mažeikių rajono savivaldybę pirmoji knygos „Mūsų vaikas“ siunta pasiekė tik šią savaitę. Savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Kristina Giedrienė maloniai kviečia visus Mažeikių rajono gyventojus, šiais metais jau užregistravusius vaiko gimimą, atvykti į Civilinės metrikacijos skyrių pasiimti dovaną. Šiemet nuo sausio 1 d. iki kovo 8 d. jau užregistruota 115 kūdikių. „Kasmet gimstamumas rajone po truputį auga. Jaunos šeimos kuriasi, gimdo ir ne tik po vieną. Yra šeimų, auginančių ir tris ar keturis vaikelius“, – sakė Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja.

Mažeikių rajono savivaldybė projektą vykdo drauge su UAB „West Soliutions“.

„Smagu gauti apdovanojimą iš mero, ne kiekvieną dieną“, – džiaugėsi jaunieji tėveliai R.Venclovaitė ir A. Petrikauskas.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode