Sprogimas

Savo noru išvykti iš Lietuvos ketina dar apie 60 migrantų – vidaus reikalų ministrė

ketinaSavo noru išvykti iš tėvynę sutinka dar apie 60 neteisėtai į Lietuvą atvykusių užsieniečių, sako vidaus reikalų ministrė.

„Vėl yra susidariusi nemaža grupė, apie 60 asmenų, ir mes tikimės, ar užsakomaisiais, ar įprastiniais reisais tie žmonės iškeliaus į namus“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė Agnė Bilotaitė.

Anot jos, kitą savaitę į Lietuvą planuoja atvykti Irako konsulai, kurie padės sutvarkyti tų žmonių dokumentus. 

„Kitas procesas, kuris vyksta, tai yra pokalbiai su Irako vyriausybe dėl priverstinių grąžinimų. Labai tikimės, kad su ES pagalba mums pavyks turėti sprendimus, kad Irakas sutiktų priimti asmenis, ne tik savanoriškai grįžtančius, bet ir priverstinai“, – pridūrė ministrė.

Sausio pradžioje į Iraką užsakomuoju reisu iš Vilniaus išskraidinti 98 neteisėti migrantai. Jie taip pat sutiko savo noru grįžti į tėvynę.

Visiems savanoriškai apsisprendusiems išvykti iš Lietuvos mokamos vienkartinės 1 tūkst. eurų išmokos. Sprendimas dėl 1 tūkst. eurų paramos galios iki šių metų sausio 20 dienos ir bus taikomas tik šiuo metu Lietuvoje apgyvendintiems neteisėtiems migrantams.

Didžioji šių išmokų dalis finansuojama iš Europos Komisijos Lietuvai suteiktos paramos migracijos krizei suvaldyti. Vieno migranto išlaikymas Lietuvai per metus kainuoja 11 tūkst. eurų.

Į Lietuvą pernai pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode