Parama dėkojame




Sprogimas

Verslas taip pat gali prisidėti prie šalies saugumo

NATO pajėgų integravimo vieneto (NPIV) Lietuvoje atstovai antradienį lankėsi Kaune, kur susitiko su Kauno savivaldybės, pramonės ir verslo atstovais. Anot delegacijos vadovų, stiprinant valstybės saugumą yra labai svarbus verslo noras bei galimybės prisidėti stiprinant šalies karinį pasirengimą.

„Bet kurios valstybės kariuomenė yra stipri ir pajėgi įgyvendinti savo misiją tik jei turi tvirtą visuomenės paramą ir supratimą. Mums labai svarbu pažinti visuomenę, tad važinėdami po Lietuvos miestus susipažįstame su žmonėmis, verslu, socializuojamės ir ieškome galimybių bendradarbiauti“, – sakė NPIV Lietuvoje vadas pulkininkas Jakobas Larsenas.

Plk. J. Larsenas pridūrė, kad kariškiai turi labai glaudžiai dirbti su visuomene, verslo profesionalais ir įvairiomis organizacijomis, tuomet bus lengviau suprasti kaip geriau reaguoti į kylančias grėsmes.

NATO delegacijos nariai aplankė didžiausią Kaune prekybos miestelį „Urmas“, įvertino jo galimybes prisidėti iškilus grėsmei šalies saugumui.

„Šauktinių Lietuvoje grąžinimas yra puikus žingsnis stiprinant šalies karinį pasirengimą, NATO tai mato ir vertina. Tačiau tam, kad būtų užtikrintas efektyvus ir sklandus rezultatas kilus grėsmei, svarbi ir šalies verslo pagalba“, – po apsilankymo prekybos miestelyje spaudos sakė NPIV vado pavaduotojas Mindaugas Petkevičius.

Anot M. Petkevičiaus, visi verslai gali prisidėti prie gynybos stiprinimo savaip, o Kaune įsikūręs prekybos miestelis „Urmas“ pasižymi puikiomis logistinėmis savybėmis ir didele transporto parkavimo erdve.

„Vertiname, kad NATO atstovai apsilankė prekybos miestelyje ir įžvelgė didelį mūsų potencialą įnešti savo indėlį į šalies gynybą. Esame pasiruošę toliau plėsti bendradarbiavimo galimybes, ir visokeriopai palaikyti valstybės gynimo planų įgyvendinimą“, – sakė prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Pagrindinis NPIV Lietuvoje uždavinys – pasiruošti ir užtikrinti operatyvų ir laiku itin aukštos parengties NATO pajėgų ir kitų sąjungininkų vienetų dislokavimą Lietuvoje. Esant grėsmei, pajėgos Lietuvą pasiektų per 48 valandas.

Prekybos miestelis „Urmas“ – didžiausias Kauno regione ir vienas didžiausių Lietuvoje prekybos kompleksas, turintis 90 tūkst. kv. metrų prekybinį plotą ir kasdien sulaukiantis vidutiniškai po 25 tūkst. lankytojų.

Tautvydas Padgurskas

www.promoservice.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode