Parama dėkojame




Sprogimas

Plungėje iš lietaus kanalizacijos į Babrungo upę ištekėjo naftos produktai

Plungėje, savaitgalį pastebėti į Babrungo upę tekantys naftos produktai. Ugniagesiai pastatė tampono užtvanką, o aplinkosaugininkai pradėjo teršėjo paiešką. Teršalai tekėti nustojo, o senos lietaus kanalizacijos apžiūra rezultatu nedavė. Įtariama, kad teršalai galėjo išsilieti iš kokios senos surūdijusios kuro talpyklos.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Plungės rajono agentūra pranešimą apie tai, kad Plungės mieste į Babrungo upę iš vamzdžio teka vanduo užterštas  naftos produktais gavo šeštadienio popietę. Nedelsiant nuvykus į įvykio vietą nustatyta, kad  naftos produktais užterštas vanduo teka iš Plungės miesto seniūnijai priklausančio  lietaus kanalizacijos.  Naftos produktų dėmės upėje matėsi tik prie pat išleistuvo žiočių. Gaisrininkai  naftos produktų sulaikymui, ties žiotimis  uždėjo užtvarą. Aplinkosaugininkai apžiūrėjo teritorijas, nuo kurių lietaus nuotekos patenka į tinklus. Įtarta, kad dyzelinas galėjo išsilieti autobusų stotyje ar kur šalia geležinkelio tačiau šiose teritorijose aplinkos užteršimo pėdsakų naftos produktais nepastebėta.

Savaitės pradžioje aplinkosaugininkai atliko detalesnę lietaus kanalizacijos tinklų apžiūra. Nustatyta, kad teršimas vyksta iš individualiais namais užstatytos teritorijos. Paieškas apsunkino tai, kad tinklai seni, pasijungimo vietose nėra  šulinių. Nuodugniai  apžiūrėti aplinkosaugininkams įtarimą sukėlusių gyventojų kiemai. Kalbinti  aplinkiniai gyventojai. Spėjama, kad teršimas galimas  iš ankščiau gyventojų kūrenimui skystu kuru naudotų ir nepašalintų skysto kuro talpų bei įvadų. Teršimo kaltininkų nustatyti nepavyko, tačiau po nuodugnios apžiūros Babrungo upės teršimas nutrauktas.

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode