Sprogimas

Dar keturių savivaldybių pradinukai gali grįžti į klases, skaityklos priims lankytojus

Nuo pirmadienio dar keturių savivaldybių pradinukai gali grįžti į klases, bibliotekų ir valstybės archyvų skaityklos atveriamos lankytojams.

Pagal praėjusią savaitę Vyriausybės priimtus pakeitimus, švelnesni karantino reikalavimai taikomi ir Klaipėdos miesto, Neringos, Kupiškio bei Utenos rajonų teritorijose – iš viso 49 savivaldybėse.

Tai reiškia, kad šių savivaldybių pradinių klasių moksleiviai gali vėl lankyti mokyklą.

Klaipėdos savivaldybės duomenimis, į miesto mokyklas netestuojant mokinių ir pedagogų kaupinių metodu gali grįžti 7590 pradinių klasių moksleivių.

Ministrų kabinetas nusprendė, kad švelnesnes karantino režimo priemones galima įvesti savivaldybėse, kur dviejų savaičių naujų COVID-19 atvejų skaičius neviršija 300 atvejų, tenkančių 100 tūkst. gyventojų. Iki tol nustatyta riba buvo 200 atvejų. 

Nuo pirmadienio taip pat leidžiama laisviau vykdyti sporto, laisvalaikio ir pramogų veiklas, būrelius atvirose erdvėse. 

Be to, visose šalies savivaldybėse bibliotekų ir valstybės archyvų skaityklos gali atnaujinti veiklą ir fiziškai aptarnauti lankytojus.

„Grįžimo į bibliotekų skaityklas lankytojai laukia su nekantrumu. Žinome, kad taip yra kitose šalies bibliotekose, nes ne visada žmonėms užtenka elektroninių išteklių. Mokslininkų bendruomenei ypač reikalingi reti dokumentai darbui specializuotose skaityklose“, – sakė Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius Renaldas Gudauskas.

Bibliotekos ir archyvai turi užtikrinti, kad skaityklose lankytojai būtų aptarnaujami ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, o tarp asmenų skaityklose būtų laikomasi ne mažesnio kaip dviejų metrų atstumo, išskyrus vienos šeimos narius ar vieno namų ūkio narius. Vyresni nei 6 metų asmenys turi dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, nustatytos kitos saugiai atsidarančių skaityklų veiklai būtinos sąlygos.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode