Parama dėkojame




Sprogimas

Kultūros ministras S. Kairys: „Lietuvą su Čekija sieja laisvės idėja“

Kultūros ministras Simonas Kairys nuotoliniu būdu susitiko su Čekijos Respublikos ambasadoriumi Vítu Korseltu.

Susitikime ambasadorius pirmiausia trumpai apžvelgė pandeminę situaciją Čekijoje, informavo apie būsimus kultūrinius projektus, tarp kurių – kartu su Maironio lietuvių literatūros muziejumi rengiama paroda, skirta žymiausio Jaroslavo Hašeko kūrinio – satyrinio romano „Šauniojo kareivio Šveiko nuotykiai“ – šimtmečiui. Kitąmet Čekijos ambasada taipogi tikisi surengti keletą veiklų, pirmiausia susietų su Romu Kalanta ir 50-osiomis jo mirties metinėmis. 

Kultūros ministras atkreipė dėmesį, kad Lietuvos ir Čekijos bendradarbiavimas labai svarbus šiame kontekste, o abi šalis jungia laisvės idėja, sietina su R. Kalanta ir Prahos pavasario įvykiais.

„Kaunas taip pat yra puiki platforma, leidžianti integruoti įvairias europinio lygio idėjas bei iniciatyvas, skatinti kultūrinius mainus“, – pastebėjo ministras S. Kairys. Jis pasidžiaugė, kad Čekijos ambasada Lietuvoje aktyviai vykdo įvairias kultūrines veiklas, ypač literatūros vertimų ir sklaidos srityje, bendradarbiauja su Prezidento Valdo Adamkaus biblioteka-muziejumi ir kad abi valstybės turi išties daug bendro, tad kultūrinius ryšius neabejotinai reikia gilinti ir plėsti įvairiose srityse. 

Kitų metų antrąjį pusmetį Čekija perims pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai, tad Kultūros ministerija tikisi, jog renginių programoje dėmesys bus skiriamas ir kultūrai.

Kultūros ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode