Sprogimas

STT sulaikė Šeškinės poliklinikos, Vilniaus klinikinės ligoninės, „Limetos“ vadovus

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dėl galimos korupcijos sveikatos apsaugos sektoriaus viešuosiuose pirkimuose sulaikė Šeškinės poliklinikos direktorę Daivą Kanopienę ir Vilniaus klinikinės ligoninės vadovą Narimantą Markevičių, BNS patvirtino informuoti šaltiniai. 

BNS žiniomis, buvo sulaikyti bei teisėsaugos įtarimų sulaukė medicinos įranga prekiaujančios bendrovės „Limeta“ vadovas, Kretingos rajono tarybos narys, buvęs parlamentaras socialdemokratas Virginijus Domarkas, taip pat – įmonės „Limeta NT“ vadovas, abiejų minėtų įmonių akcininkas Kęstutis Kutkauskas. Jis yra Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės direktorės Jelenos Kutkauskienės vyras.

Sulaikytoji Šeškinės poliklinikos vadovė D. Kanopienė yra  Seimo nario, socialdemokrato Vidmanto Kanopos sutuoktinė.

Įtarimai pareikšti ir Panevėžyje įsikūrusios taip pat medicinos įranga prekiaujančios įmonės „Graina“ valdybos pirmininkui bei akcininkui Erlandui Sudeikiui.

Kaip rodo Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenys, įmonės „Limeta“ bei „Graina“ yra laimėjusios dešimtis viešųjų pirkimų įvairiose šalies sveikatos įstaigose. 

STT trečiadienį pranešė, kad vykdo didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos vykdant medicinos įrangos ir kitų medicinos priemonių viešuosius pirkimus skirtingose šalies sveikatos priežiūros įstaigose. Daugiau informacijos apie tai žadama pateikti ketvirtadienį.

LNK žinių tarnybos duomenimis, STT tyrime jau sulaikyta apie 20 gydymo įstaigų vadovų, gydytojų ir techninių darbuotojų, o teisėsauga domisi Radviliškio, Utenos poliklinikomis, Kėdainių ligonine.

Tiek Vilniaus klinikinė ligoninė, tiek jos dalininkė sostinės savivaldybė tvirtina kol kas neturinčios informacijos apie vadovo sulaikymą. 

„Oficialios informacijos mes kol kas neturime“, – BNS sakė Vilniaus mero atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius.

„Aš galiu pasakyti, kad darbe nebuvo, o dėl sulaikymo nežinau“, – BNS teigė Vilniaus miesto klinikinės ligoninės direktoriaus patarėjas Vaidas Kukarėnas.

Su Šeškinės poliklinika BNS susisiekti nepavyko. 

Apie D. Kanopienės, N. Markevičiaus ir K. Kutkausko sulaikymą trečiadienį pirmosios pranešė televizijos LNK ir „Info TV“.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį organizuoja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorų grupė.

Autoriai: Margiris Meilutis, Ramūnas Jakubauskas

mgk.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode