Parama dėkojame




Sprogimas

Siūloma Mažeikių garbės piliečio kandidatūra

Sausio 11 d. Savivaldybėje aptarti kandidatai Mažeikių garbės piliečio vardui suteikti. Darbo grupei pateiktos dvi kandidatūros. Po posėdžio pasiūlytos dar dvi. Darbo grupės nariams išsakius savo nuomones, pasiūlyta teikti Tarybai svarstyti Jono Siminkevičiaus kandidatūrą, kuriai pritarta komitetų posėdžiuose.

Pasiūlė Seimo narys

Darbo grupei buvo pateiktos svarstyti J. Siminkevičiaus ir Vaclovo Radvilo kandidatūros. Po posėdžio gauti pasiūlymai svarstyti Prano Trakinio ir Romano Songailos kandidatūras, tačiau apsistota ties J. Siminkevičiaus kandidatūra.

      J. Siminkevičiui suteikti Garbės piliečio vardą rekomendavo Seimo narys Kęstutis Bartkevičius, įvertindamas jo nuopelnus Mažeikiams. „Atsižvelgdamas į tai, kad dr. J. Siminkevičius kraštiečių pasitikėjimą ir prielankumą pelnė dėl aktyvaus darbo su bendruomenėmis ir nuoširdaus rūpesčio vietiniais gyventojais, sprendžiant ekonomines ir socialines problemas, į ilgametę aktyvią veiklą, kuriant, plėtojant ir stiprinant Nepriklausomos Lietuvos vietos savivaldą, į nuopelnus už Mažeikių rajono ūkio pertvarkymą ir verslo skatinimą, prašau suteikti Mažeikių garbės piliečio vardą dr. J. Siminkevičiui už ypatingus nuopelnus Mažeikiams“, – rekomendacijoje rašė K. Bartkevičius.

Biografijos faktai

      J. Siminkevičius 1945–1957 m. mokėsi Skiemonių vidurinėje mokykloje. 1957–1962 m. studijavo Lietuvos žemės ūkio akademijos Agronomijos fakultete, įgijo mokslinio agronomo specialybę. 1985 m. Lietuvos mokslo taryba suteikė biomedicinos mokslų daktaro vardą.

      1961–1966 m. buvo Molėtų rajono Skudutiškio kolūkio valdybos pirmininkas, 1966–1979 m. – Molėtų rajono gamybinės žemės ūkio valdybos viršininkas, Vykdomojo komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas, 1979–1985 m. – Mažeikių rajono žemės ūkio valdybos viršininkas-Vykdomojo komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas, 1985–1989 m. – Mažeikių rajono agropramoninio susivienijimo pirmininkas.

      1990–1995 m. – Mažeikių rajono valdytojas. 1995–2003 m. – uždarosios akcinės bendrovės „Sikasta“ direktorius, patarėjas. 2003–2011 m. – Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotojas visuomeniniais pagrindais, o nuo 2011 m. dirbo etatiniu mero pavaduotoju. Jo darbo sritis buvo kaimo reikalai, žemės ūkis, ES projektų įgyvendinimas kaime, seniūnijų darbo bei seniūnaičių veiklos kuravimas. Tris kartus buvo renkamas kaimo bendruomenių tarybos nariu.

      Lietuvos valstiečių partijos, Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijos sąjungos, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos narys.

      1995–1997 m., 2000–2003 m., 2003–2007 m. ir nuo 2007 m. – Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narys, kaimo reikalų ir gamtos apsaugos komiteto pirmininkas. 2015 m. balandžio 14 d. baigė savo darbinę veiklą.

      2014 m. Lietuvos savivaldybių asociacija už ilgametį indėlį į savivaldos vystymą įteikė „Auksinės krivūlės riterio“ ženklą.                  

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode