Parama dėkojame




Sprogimas

VPT kviečia į konsultaciją dėl maisto skurstantiems pirkimo

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), įvertinusi besikartojančias nesėkmingas Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros pastangas organizuoti maisto produktų skurstantiems pirkimą, kviečia Agentūros bei ją kontroliuojančios LR žemės ūkio ministerijos vadovybę į viešą konsultaciją.
VPT konstatuoja, kad kasmet organizuodama maisto skurstantiems pirkimus Agentūra nesėkmingai taiko Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatas – netinkamai rengiami pirkimų dokumentai, neužtikrinama savalaikė rinkos analizė, netinkamai įsivertinama, kiek lėšų skiriama konkretiems maisto produktams.


„Dar pernai kovą Viešųjų pirkimų tarnyba konstatavo, kad maisto produktai skurstantiems asmenims yra perkami netinkamai, o lėšos naudojamos neracionaliai. Tarnyba pateikė Agentūrai savo rekomendacijas dėl pirkimų organizavimo, tačiau į jas atsižvelgta nebuvo ir problemos vėl kartojasi. Tikimės, kad atsakingos institucijos atsilieps į VPT kvietimą. Tarnybos ekspertai yra pasirengę konsultuoti, kaip įstatymo nuostatos veikia ir kaip jos privalo būti taikomos vienu ar kitu atveju“, – sako VPT direktorė Diana Vilytė.
Europos Sąjunga, siekdama užtikrinti pagalbą labiausiai skurstantiems asmenims, Lietuvai 2014–2020 m. laikotarpiui skyrė 76,5 mln. eurų. Maisto produktų krepšelį sudaro: kvietiniai miltai, cukrus, aliejus, makaronai, ryžiai, grikiai, kruopos, mėsos konservai, sausi pusryčiai ir kt.
 
Viešųjų pirkimų tarnyba

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode