Sprogimas

URM: norintiems atkurti Lietuvos pilietybę nebus privaloma atvykti į Lietuvą

Užsienio reikalų ministerija (URM) antradienį informavo, kad norintiems atkurti Lietuvos pilietybę nebus prievolės atvykti į Lietuvą.

Ankstesniame susirašinėjime su Migracijos departamentu siūliusi numatyti tokią prievolę, ministerija antradienį informavo išsiuntusi departamentui kitą raštą, kuriame pabrėžiama, kad atvykimas į Migracijos departamentą asmeniškai pilietybės atkūrimo klausimu „turi būti ne prievolė, bet galimybė“.

„Asmenys, turintys teisę atkurti Lietuvos pilietybę ir siekiantys tai padaryti, galės ir toliau pasirinkti jiems patogesnį būdą pateikti atitinkamus dokumentus – arba atvykę į Lietuvos diplomatinę atstovybę ar konsulinę įstaigą, arba tiesiogiai Migracijos departamente“, – informuoja ministerija.

Pasak URM, pasiūlymais siekiama sumažinti asmenims tenkančias laiko ir finansines išlaidas.

Migracijos departamentui siūlant nustatyti, kad prašymai dėl Lietuvos pilietybės, leisti prisiekti Lietuvai, taip pat dėl pilietybę ar lietuvių kilmę patvirtinančio pažymėjimo išdavimo ar keitimo galėtų būti teikiami per MIGRIS sistemą, ministerija ankstesniame rašte rekomendavo palikti nuostatą, jog prašymai dėl Lietuvos pilietybės atkūrimo būtų teikiami tik per Migracijos departamentą.

Tuomet tvirtinta, kad taip antros, trečios, ketvirtos kartos lietuvių emigrantų kartų palikuonys būtų skatinami „atkurti, užmegzti ir puoselėti ryšius su valstybe“.

Autorius Ignas Jačauskas

migracija.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode