Sprogimas

Abiturientams šiemet nereikės laikyti lietuvių kalbos ir literatūros įskaitos

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, atsižvelgusi į tebesitęsiantį karantiną, pasirašė įsakymą, kuriuo visi šių metų abiturientai atleidžiami nuo lietuvių kalbos ir literatūros įskaitos.

Iki šių metų visi abiturientai prieš privalomą lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą turėjo išlaikyti ir įskaitą. Be jos abiturientui šio egzamino nebuvo leidžiama laikyti. Įskaita būdavo organizuojama mokyklose vasario-balandžio mėn. Šiemet visi abiturientai ir be įskaitos galės laikyti lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą.

Įskaitos taip pat nereikės laikyti ir ankstesnių metų buvusiems mokiniams, kurie šiemet yra pateikę prašymus laikyti lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą.

Atleistiems nuo įskaitos abiturientams ir buvusiems mokiniams jokio prašymo dėl atleidimo nuo įskaitos pateikti nereikia. Taip pat mokyklų vadovams nereikia priimti atskiro sprendimo dėl abiturientų atleidimo nuo šios įskaitos.

Sprendimai dėl brandos egzaminų ir pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo (PUPP) bus priimti iki kovo 1 d., įvertinus epidemiologines aplinkybes bei sveikatos specialistų, pedagogų, švietimo ekspertų rekomendacijas.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode